Напишете дума/думи за търсене

5-те капана на Свети Валентин според вида на връзката

Денят на Свети Валентин е изпълнен с противопехотни мини и очаквания, често нереализирани, и независимо дали сте във връзка или не, не всичко е цветя и рози.

Кои са капаните на деня, в който се празнува любовта, и как да ги избегнем?

Всичко зависи от това в какъв вид връзка сте.

1. Сами сте

Ако нямате другарче, с което да празнувате едно от най-чудните чувства на този свят, не е изключено да пропаднете в спиралата на самосъжалението. Да хукнете през глава да се гмуркате в спомените си за погребани любови, което ще ви направи още по-тъжни. Опитайте се да не си повтаряте цяла вечер мантрата “Ами ако бях направил това така или онака, нещата можеха да са по-различни.“

Махнете етикета, с който е накичен този празник, и просто се насладете на деня. Не се отдавайте на напразни мечти, фантазирайки си за някого, който почти не знае за вашето съществуване. Опитайте се да останете в реалността на своите предпочитания, без да залитате към невъзможни любовни утопии.

Помнете, че бъдещето идва, а то може да е в пъти по светло за вас.

2. В нова връзка сте

Друг капан на Валентин щраква, когато сте влюбени. Ако това е първият ви Ден на любовта с новата половинка, най-вероятно си блъскате главата с подходящи изненади и подаръци. Може би се чудите дали той или тя ще пренебрегнат Свети Валентин и дали най-накрая ще чуете лелеяното „Обичам те“.

Ако сте решили да пишете валентинка, най-вероятно ще сте леко предпазливи в използването на думи. Това важи особено за хора, които са във връзка от няколко седмици. Страхът от унижение и изоставяне може да ви ограничи да показвате чувствата си, тъй като се усещате уязвими. Не искате чувствата ви да бъдат отхвърлени или да изплашите партньора си с прибързана декларация на любов.

Помнете обаче, че любовта, която чувствате, е любовта, която давате. Напишете си любовно писмо. Да, на вас! Прочетете го на глас пред огледалото. Това може да звучи глупаво, но върши чудеса за самочувствието. След това де съсредоточете върху положителните черти на партньора си. Представете си как отваряте сърцето си и му изпращате любов. След това нищо няма да ви изглежда толкова страшно.

3. Скарани сте

Едно от най-лошите чувства на Свети Валентин е да сте скарани с любимия. Всеки друг ден не би бил толкова болезнен, но ако кавгата се случи в Деня на влюбените, най-големите ви страхове и разочарования относно партньора ви и връзката ви може да излязат на бял свят. Освен че сте наранени или ядосани заради възникналия проблем, най-вероятно сте разочаровани заради това, че представата ви за празника се разминава от действителността.

Освободете се от очакванията. Те засяват семената на разочарование и негодувание. Вместо това бъдете отворени към това, което вашият партньор и вселената ви дават.

4. Вие имате скучна или изчерпана връзка

Много двойки, които са заедно от години, губят искрата на любовта. Но Свети Валентин може да бъде или жестоко напомняне, че всичко между вас е мъртво, или възможност да разпалите страстта отново. Когато влюбването избледнее, може да бъде заменено с обич, основана на грижи и споделен жизнен опит. Не е нужно да правите нещо специално. Едно обяснение в любов ще свърши чудесна работа, но може да бъдете още по-креативни. Може да създадете карта на съкровища за партньора си, за да намери чрез нея подаръка си.

Ако обаче се намирате във връзка, в която отдавна няма нито една частица живот, по-добре не чакайте идването на следващия Свети Валентин. Тръгнете си от нея, за да имате възможност да сте щастливи отново.

5. Вие имате чудна любовна връзка

Вие сте сред малкото щастливци, ако имате дълга и любяща връзка. Въпреки това Свети Валентин може да създава проблеми за господата, които не искат да разочароват половинките си. Не се подавайте на дилемата дали да подарите нещо специално, или да я изненадате с импровизиран пикник в средата на хола.

Чувствен масаж на стъпалата й, съпроводени от меката светлина на свещи, колаж от минали или бъдещи приключения, уханно ястие...

Ако дамата на сърцето ви обича, за нея ще е важно да е с вас, а не дали й подарявате диамантена огърлица. Същото важи и за господата, нищо че за поредна година няма да получи мечтаните пилотски курсове.

Но каквото и да правите, бъдете истински. Автентичността е романтична. Истинските ви чувства са очевидни и скриването им създава повече проблеми. Изберете думи, които отговарят на искрените ви чувства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X