Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете трябва да ядат чесън на Свети Валентин

Терминът афродизиак произхожда от името на древногръцката богиня на любовта Афродита. В миналото за храни, повишаващи либидото, са се смятали продуктите, които по някакъв начин са свързани с размножаването - семена, яйца, луковици, или пък тези, на които е приписвана митична сила - салвия, анасон, босилек, шамфъстък, месо от гекон и охлюви.

Днес също има храни, които повишават мъжката потентност и женското желание и те съвсем не е задължително да са екзотични, тайнствени и скъпи. Механизмът на действие на продуктите афродизиаци се дължи на съдържанието на определени вещества, които разширяват съдовете, подобряват настроението, стимулират синтеза на определени хормони. Разбира се, ако искате да се поглезите за празника на влюбените със стриди, аспержи и смокини, спокойно можете да го направите.

Предлагаме ви афродизиаци, които може да купите от най-обикновените нашенски магазини.

Знаете ли, че чесънът е изключително полезен за либидото? Това се дължи на наличието на аминокиселината аргинин, която влияе върху производството на азотен оксид. Попаднало в човешкото тяло, това вещество предизвиква разширяване на съдовете и засилено кръвообращение. Благодарение на това, чесънът може напълно достойно да се използва като лек за мъжка потентност.

Все още не сте убедени?

Отговорите на това защо той е пръв приятел на добрия любовник, както и информация за останалите неподозирани храни, които помагат за чудесно представяне в леглото, четете в новия брой на вкусното ни списание "Рецепти за здраве".

В него ще откриете още шест идеи за романтична закуска.

Ако сте любители на вегетарианските ястия, има интересни рецепти и за вас. На страниците му ще намерите кратък курс по индийска кухня, нисковъглехидратни хранителни комбинации, с които да започнете деня, рецепти със суперхрани.

Ще ви срещнем и с кардамона – подправката за здраве и потентност, а наш специален гост е Деси от „Сладката история на Деси Томова“.

Тя е майстор на огледалните глазури и е създател на първия ванилов екстракт, произведен в България. Нейните неустоими кулинарни произведения изкушават с вкус.

Сигурно си мислите, че едва ли има рецепта с лук, която да ви изненада. Ние обаче ви хвърляме ръкавицата с три неочаквани идеи с лук.

Шоколадовите традиции на света също са в списанието. От специалиста по хранене Ани Стойчева ще разберете кои са най-полезните пробиотици, а Мира Донкова от Marmottes et chocolat ще ви сподели какво може да сготвите с екзотичния цитрус юзу.

Рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X