Напишете дума/думи за търсене

Черният хайвер – спасителят на младостта

Хайверът не е просто деликатес, сервиран в гурме и суши ресторантите. Той е и еликсир за кожата. Използва се в кремовете и маските за лице заради стягащия си ефект.

Големите козметични фирми от десетилетия произвеждат шампоани с пудра от хайвер.

Хайверът има силно благотворно въздействие върху кожата. Предпазва я от преждевременно стареене и едновременно с това регенерира увредените клетки, прониквайки дълбоко в слоевете й.

Интересното е, че една от уникалните съставки на черния хайвер е именно суперхраната спирулина. Тя е незаменим източник на протеини и аминокиселини, които са на почетно място в строежа на колагена.
За него пък се знае, че контролира производството на свободните радикали и забавя процеса на изсушаване на кожата

Екстрактът от черен хайвер се абсорбира лесно и хидратира в дълбочина, което го прави подходящ за зоната около очите, както и за хора със силно чувствителна кожа. Предпазва кожата от замърсяване, почиства я перфектно и стимулира биосинтеза в кожата. Наличието на витамин А изравнява повърхността и тена на кожата, а витамин К в него действа кръвосъсирващо.

Ползотворното му действие върху кожата намира широко приложение при розацея и спукани капиляри, тъй като редуцира червенината. Има добър противовъзпалителен ефект и благоприятно повлиява тъмните кръгове под очите.

Козметиците твърдят, че черният хайвер е като инжекция, пълна с еликсир за кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X