Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за нисковъглехидратни сосове

Каубойски сос

въглехидрати 1 г

200 г масло

1 арпаджик на ситно

2 скилидки чесън на ситно

2 с.л. магданоз на ситно

1 с.л. пресен лук на ситно

1 с.л. настърган хрян

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

щипка лют червен пипер

Разтопете маслото на средна температура. Прибавете останалите съставки. Бъркайте непрекъснато и бързо, докато сосът се сгъсти. Намалете температурата към края. Подходящ е за риба, морски дарове и всякакъв тип месо. Особено се допълва с пържена сьомга и броколи.

Салца верде

въглехидрати 1 г

1/2 ч.ч. магданоз на ситно

3 с.л. босилек на ситно

2 счукани скилидки чесън

сокът на 1/2 лимон

2 с.л. каперси

3/4 ч.ч. зехтин

щипка сол

щипка черен пипер

Блендирайте всички продукти до желаната от вас консистенция. Сервирайте с телешки бургер, свински шишчета или с доматена салата с авокадо.

Сос тартар

въглехидрати 1 г

1 ч.ч майонеза

1/2 ч.ч. кисели краставички на много ситно

1 ч.л. къри

сол

черен пипер

Смесете всички продукти, охладете и сервирайте с пържена риба и картофки.

Сос ромеско

въглехидрати 4 г

170 г печени червени чушки

4 чери домата

85 г бадеми

1/4 ч.ч.

1/4 ч.ч. зехтин

2 с.л. лимонов сок

1 скилидка чесън

Блендирайте всички продукти. Добавете още зехтин, ако желаете по рядък сос. Идеален е за печено месо, салати, рибени и яйчени ястия.

Авокадо сос

въглехидрати 5 г

1 ч.ч. магданоз

1 авокадо

2/3 ч.ч. зехтин

1/4 ч.ч вода

2 скилидки чесън

2 зелени люти чушки

1/4 ч.ч. сок от лайм

щипка сол

60 г шамфъстък

Блендирайте всички продукти без зехтина и шамфъстъка до гладкост. Прибавете ядките и зехтина и пулсирайте съвсем кратко. Добре е сосът да не е гладък, а да има бучици в него. Добавете повече зехтин или вода, ако искате да е по-рядък. Овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте с печено месо, зеленчуци или риба.

Кетчуп с дафинов лист

въглехидрати 18 г

1 с.л. зехтин

1/2 настъргана глава лук

1 счукана скилидка чесън

2 с.л. доматено пюре

1/3 ч.ч. червен винен оцет

щипка сол

1 дафинов лист

щипка червен пипер

1 ч.л. кориандър на зърна

1/2 ч.л. карамфил

щипка черен пипе

щипка лют червен пипер

400 г цели домати от консерва

1 Сотирайте лука на средна температура, прибавете доматеното пюре. Разбъркайте. След 2 мин добавете оцета, дафиновия лист, подправките и доматите. Разбъркайте добре.

2 Намалете температурата и оставете да къкри 20 мин. Извадете дафиновия лист. Пюрирайте кетчупа, овкусете със солта, черния пипер и допълнително оцет, ако има нужда.

3 В зависимост от това колко гъст искате да е кетчупът, може да оставите сместа да къкри по-дълго на ниска температура.

За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите летни вкусни предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите кои храни са подходящи за плосък корем. Ще разберете кои са тайните на хляба с квас и как се прави величествен домашен сладолед. Тук са и шест идеи за ястия с кръстоцветни зеленчуци, с които да впечатлите.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите безалкохолни напитки по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения със сирена.
Ще ви предложим рецепти за нисковъглехидратни омлети.
Ще ви срещнем и с естрагона, който придава изискан аромат на гозбата, а наш специален гост е Анатолий Попов от “Кухнята на Tolik”, който споделя кулинарните си съкровища.
В броя ще откриете меню, подходящо за деца. Ще ви запознаем и с испанската кухня, която е микс от вкусното на гърците и римляните.
От астролога и нумеролога Алена ще научите, че болестите са лечими, стига да осъзнаете коя е грешката, която ги е предизвикала. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X