Напишете дума/думи за търсене

9 начина, по които жените се подкрепят една друга

Жените, които подкрепят други жени, са по-склонни да успеят.

Женското приятелство не се състои само в споделяне на червило, а в показване на истинска любов, уважение и даване на чувство на сигурност.

1. Насърчавайте

Всяка жена трябва да се чувства сигурна, но има ситуации, в които нямаме контрол на това какво се случва в живота ни. Понякога трябва да сме смели и сами да взимаме решения.

Ако друга жена ви помоли за съвет, не й казвайте, че това, което я вълнува е рисковано, а по-добре просто я попитайте как може да я подкрепите. Ако иска да се раздели с партньора си, поканете я някъде, където може да поговорите спокойно. Ако иска да отвори бизнес, кажете, че се гордеете с нея. Просто бъдете до нея и не пренебрегвайте нейното настроение.

Не е необходимо дори да се опитвате да давате свръхинтелигентни съвети. Достатъчно е само да се уверите, че не се прокрадват тъмни мисли в главата й.

2. Слушайте

Оставате я да говори. Не става въпрос за клюки. Когато жените са стресирани, говоренето буквално ги успокоява, защото в женския мозък се произвежда хормон, наречен окситоцин.

Може просто да кимате с глава, докато слушате, ако не знаете какво да кажете или се страхувате да кажете нещо глупаво. Но да пренебрегвате приятелката си, когато тя се нуждае от освобождаване на духа и ума, преминавайки през трудни времена, е най-лошото, което може да направите.

3. Споделяйте знанията и опита си

Ако на някой около вас му предстои труден избор, независимо от житейската сфера, споделете своя опит и знанията, свързани с това. Да не говорим, че това е червена точка и за вашата карма, ако вярвате в такива неща.

4. Помагайте на младите момичета

Помислете за себе си, когато сте били тийнейджър. Обзалагаме се, че някои от нас биха споделили, че са чувствали липса на жени, които биха могли да ги вдъхновят и да ги насочат в правилната посока. Не е необходимо да досаждате със съветите си, но може да казвате или да правите нещо, което ще им даде повече увереност.

Може да им кажете, че са красиви точно такива, каквито са, че трябва да се грижат за себе си и да не забравят за личното развитие. Ако нямате дъщеря, но сте леля на чудесна племенница, поканете я на художествена изложба или на театър. Определено ще оцени това възпитание на култура, когато порасне.

5. Правете комплименти

Всички обичаме комплименти. Пускането на положителна вибрация в пространството е приказно за душата.

6. Помагайте на майка си и баба си

Започнете със собствения си свят. Помогнете на майка си. Обадете й се и я попитайте дали има нужда от нещо. Може да й подарите цветя без никаква причина. Накарайте я да се усмихне. Тези неща ще направят вашия и нейния ден приказен.

7. Свързвайте жените в живота си

Запознавайте жените от вашия кръг една с друга. Може да се окаже, че имат страхотна идея за бизнес. А ако средата ви е успешна, вие също сте такива.

Не е необходимо да криете най-добрия си приятел от всички.

Колкото повече жени са свързани и приятелски настроени една към друга, толкова повече имат шанс да успеят в живота.

Тесният вътрешен кръг на жените може да предостави критична информация за възможностите за работа и предизвикателствата. Изследванията показват, че жените, които са имали кръг от 1-3 приятели, са с по-висока заплата и притежават по-голям авторитет сред околните от тези, на които им липсва тази комбинация.

8. Канете други жени на събития

Мъжете лесно се канят един друг да правят неща, дори тези, с които току-що са се запознали. Те организират групи, малки партита и дори се събират само за да играят футбол. Жените също могат да направят същото.

9. Създайте свой собствен женски клуб

Понякога не може физически да сме на разположение на приятел, когато той има нужда от нас. В такива моменти може да създадем виртуален чат с още няколко момичета, чрез който да споделим своите емоции, неуспехи и постижения.

Много е важно да не бъдете осъждащи, а вместо това да бъдете прозорливи и да не обсебвате цялото пространство, докато общувате с тях.

Защо не бива да пазаруваме с приятелки?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X