Напишете дума/думи за търсене

Трудности, които имат дъщерите, отгледани от нелюбящи майки

Да имаш майка - не е достатъчно. Особено за дъщерите, които търсят вдъхновение от майките си. Да имаш майка, която те презира, е нещо, което би могло да те бележи за цял живот.

Какви са проблемите, с които може да се сблъскат дъщерите на ужасните майки по-късно в живота?

1. Липсва им способността да се доверяват

Нелюбящите майки биха се скарали на дъщерите си, че реагират по определени начини, карайки тези момичета да не показват емоциите си на околните.

2.Липсва им самоувереност

Израствайки постоянно критикувани и пренебрегнати, дъщерите вероятно вярват на пренебрежителните думи на своите майки. Те може да си помислят, че техните постижения и таланти не са нещо, с което трябва да се гордеят. Те биха повярвали, че не притежават особена стойност.

3. Чувстват, че не заслужават любов

Ако собствените им майки, които ги раждат и отглеждат, са неспособни да ги обичат, разбираемо е дъщерите да се чувстват така сякаш не заслужават любов. Може да обвиняват себе си за това, тъй като са „счупени“ и не си заслужават.

4. Не умеят да казват „не“

Дъщерите на малтретиращи майки не може да отказват никакви услуги, защото са свикнали да правят нещата, които са поискани от тях, за да бъдат приети от майките си.

5. Чувстват се не на мястото си

Манипулативните или насилствените майки ограбват чувството за принадлежност на дъщерите си, които често се чувстват като гости в родния си дом. Те не се усещат сигурни или желани. И като големи индивиди им е трудно да си представят, че имат място за тях в тоя широк свят.

6. Имат трудности с границите

Без любовта на техните майки, на тези момичета може да им е трудно да поддържат близки приятелства, особено с други девойки. Те дори може да се опитат да угодят на другите толкова много, че в крайна сметка да бъдат използвани, вместо да са част от здравословни отношения.

7. Доминирани са от страх от провал

Бидейки захранвани с отрицателни думи и отношение като деца, дъщерите, които не са обичани от майките си, се страхуват да дават най-доброто от себе си. Те се страхуват да не би да получат същото отхвърляне, което техните майки толкова често са им причинявали.

8. Може да имат грешна представа за себе си

Тъй като са отгледани от майки, които винаги са им казвали колко маловажни са, не е изненада, че биха се възприемали през очите на родителя си. Тези момичета често смятат, че няма смисъл да се стараят много, защото майките им са подхранили добре идеята, че те не са способни на нищо. Може да се почувстват грозни, гледайки се в огледалото, защото имат изкривена представа за себе си.

9. Може да се прекалено чувствителни

Тези момичета може да бъдат твърде чувствителни към най-малките коментари или жестове, които някой прави за тях.

10. Имат проблеми с избора на приятели и партньори

Нормално е да искат да пресъздадат подобен род отношения или приятелство, които са като познатите им отношения в семейството си. Това е лошо за тях, защото е вероятно да искат да имат връзка с хора, които не са добри за тях. Те безропотно ще угаждат и позволяват на другите да злоупотребяват с тях, точно така, както са позволявали на собствените си майки.

11. Чувстват се несигурни

Децата на емоционално ненадеждни майки биха се почувствали несигурни, защото често не получават връзката, която търсят и от която имат нужда. Някои от тях биха избегнали интимността изцяло, докато други биха се постарали, но никога не спират да се чувстват тревожни и несигурни.

12. Не вярват, че може да успеят

Имайки майки, които биха се присмивали всеки път, когато се опитат да постигнат нещо, тези дъщери биха се почувствали недостатъчно добри, за да успеят в каквото и да било.

13. Те обвиняват себе си, че са третирани лошо от другите

По-лесно е да отричат фактите и да обвиняват себе си, защото тогава те може да се опитат да бъдат собствената си версия, която хората ще приемат. В края на краищата, те са свикнали да чуват от майките си постоянно, че са разочарование. Ако собствените им майки се отнасят зле с тях, със сигурност другите не може да бъдат обвинявани, че правят същото. Сигурно вината е тяхна.

14. Трудно си тръгват от токсични отношения

Тези момичета трудно биха пуснали някого да си отиде от тях, независимо колко са лоши отношенията им с него. Те вярват, че може да поправят връзката, ако само се стараят достатъчно. Ето защо те продължават да се връщат при хората, които ги нараняват.

15. Те смятат, че любовта е сделка

За тези момичета любовта е условна. Отношението на майка им ги е научило, че любовта трябва да се спечели и че тя може да бъде отнета с едно щракване на пръстите. Винаги ще се опитват да се пазарят, за да се харесат на някого, когото обичат, просто да се чувстват обичани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X