Напишете дума/думи за търсене

Здравословни храни, които са вредни, ако ги ядем неправилно

Има определени храни, които може да бъдат много опасни за нашето здраве. Сещате се за горските гъби, нали?
Но ако се ядат неправилно, дори някои от най-здравословните храни като меда, може да имат смъртоносен ефект върху здравето ни.
Предлагаме ви списък с 10 здравословни храни, които може да бъдат опасни за здравето, ако не сме внимателни.

Месо и морски дарове
Когато печете месо или морски дарове на дървени въглища, високата температура кара протеините в тях да се променят и стават опасни за нас. За да избегнете рискове за здравето, трябва да готвите месото на по-ниска температура.
По този начин ниската температура ще намали натрупването на канцероген във храната. Също така помислете за мариноване на месото и честото му обръщане.

Бъз
Това растение има многобройни ползи за здравето и доста често се използва за направата на конфитюри, вина и чайове. Имайте предвид обаче, че семената и листата му са известни като отровни и съдържат смъртоносни концентрации на гликозид, съединение, от което произвежда цианид.
Ако не е прецеден правилно или ако не са използвани узрели плодове при производството на вино или сладко, бъзът може да причини гадене, да предизвика кома и дори да причини смърт. За щастие, токсичните вещества, намиращи се в бъз, може да бъдат ефективно отстранени чрез варене. Симптомите на ядене на суров бъз са гадене, повръщане и диария.

Картофи

Ако картофите се оставят в лоши условия - като влажни или светли пространства, или ако седят прекалено дълго, те стават зелени и започват да покълнат. В този случай силно се препоръчва да ги изхвърлите.
Тези картофи може да съдържат отрова, която може да доведе до стомашно-чревни проблеми като повръщане, коремна болка и диария.

Кашу

Консумирането на сурово кашу може да окаже смъртоносно въздействие върху здравето, особено за хората, които са алергични към отровен бръшлян. Ядките, които се продават по магазините, не са наистина сурови. Те са минати през пара, за да се премахне химикал, наречен урушиол, който може да се намери и в отровния бръшлян.

Бадеми
Има два различни вида бадеми: сладък и горчив. Твърди се, че горчивите бадеми съдържат сравнително големи количества циановодород и яденето само на 5 до 10 сурови и горчиви бадема може да създаде проблеми за възрастните и може да има фатални последици при децата.
Въпреки това преработените горчиви бадеми са безопасни за ядене, защото целият циановодород се извлича по време на процеса на рафиниране.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X