Напишете дума/думи за търсене

Как да разпознаем мизогинията

Женомразството е неизбежна реалност във време на уж равни права и овластяване на жените. Макар това да е термин, който да е насочен по-скоро към господата, има и доста дами, които изпитват нетопли чувства към собствените си посестрими.

Женомразците са трудно забележими. Те не идват с прикрепен етикет на челото и може да заблудят и най-обиграните жени.

В повечето случаи те дори не знаят, че мразят нежния пол.

Мизогинията, както е другото название на женомразството, обикновено е несъзнавана омраза, която мъжете формират в ранна възраст - често в резултат на травма, включваща жена, на която са се доверили. Авторитарна или небрежна майка, сестра, учител или приятелка може да са неволни създатели на мизогиния.

Веднъж засадено в мозъка, това семе ще покълне и ще започне да расте, да прониква в зоните за обработка на страх и памет в мозъка, да си проправя път към фронталната област, повлиявайки на емоциите и рационалното вземане на решения.

Първите признаци на мизогиния са едва забележими, но продължаващото пренебрегване, злоупотреба или липса на лечение, те ще станат по-изявени. Но дори когато мизогинията достигне зрялост и склонността към действия с омраза към жените вече не може да бъде контролирана, женомразецът и жените около него често не успяват да забележат състоянието, докато не стане твърде късно.

Следните черти са типични за женомразеца:

1. С течение на времето той започва да разкрива личност ала доктор Джекил и мистър Хайд. Той може бързо да се промени от неустоим в груб и от груб обратно в неустоим.

2. Дава обещания, които често не спазва. Докато в общуването си с мъжете почти винаги държи на думата си.

3. Закъснява за срещи с жени, но ще бъде доста точен при вижданията си с мъже.

4. Поведението му към жените е грандиозно, кокетно, контролиращо и егоцентрично.

5. Той е изключително конкурентен, особено спрямо жените. Ако една жена се справя по-добре от него в социално или професионално отношение, той се чувства ужасно.

6. Несъзнателно се отнася с жените по различен начин от мъжете на работното място и извън него, позволявайки на господата различни свободи, заради които ще критикува колеги или приятели от другия пол.

7. Той е готов (несъзнателно) да използва каквото е по силите му, за да накара жените да се чувстват нещастни. Той може да изисква или отказва секс, да се шегува с жените в живота си или да ги унижава публично, да „заимства“ идеите им, свързани с работата, без да споделя, че не са негови или да взема пари от тях, без да ги връща.

8. На среща се отнася с жена точно обратното на нейните предпочитания. Ако тя обича да е в ролята на дама, на която джентълменът й отваря врата, поръчва и за нея и накрая плаща сметката, женомразецът ще я третира като някой от своите мъжки приятели. Ще поръча за себе си и ще я остави да плати цялата сметка, ако тя настоява да го направи.

9. В сексуален план той обича да контролира жените и обръща малко или никакво внимание на сексуалното им удоволствие. Ако изобщо има предигра, тя е в качеството си само на необходимо средство за постигане на край. Обича оралния секс, но само като получател. Любимите му позиции му позволяват да избягва очен контакт с партньорката си.

10. Изневерява на жените, с които се среща. Моногамията е последното нещо, което чувства, че дължи на жена.

11. Може внезапно да изчезне от връзката, без да я прекратява, но може да се върне три месеца по-късно с обяснение, предназначено да примами жената обратно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X