Напишете дума/думи за търсене

Феноменално тяло за един месец? Възможно и без усилия

Атанас Березов е квалифициран инструктор и персонален треньор по X BODY, с дългогодишен стаж като фитнес инструктор и в съдействието да помага на хората да тренират и извайват своето тяло в забързаното ежедневие.

Здравей, Наско! Разкажи какво всъщност е X BODY?

X BODY е иновативен метод за тренировка и рехабилитация чрез електро-мускулна стимулация на тялото (EMC). Импулсите се генерират от апарат и чрез електроди действат директно върху повърхността на кожата, като предизвикват съкращение на мускулите. Резултатът е подобен на действителното движение на мускулите при полагане на усилие. Чрез метода EMC се постига натоварване на цялото тяло, предизвикващо много по-силно въздействие върху дълбоките мускулни слоеве, в сравнение с традиционната конвенционална тренировка. EMC е високо интензивна тренировка, която включва цялото тяло. Тренировките с уреда X BODY са напълно безболезнени и безвредни. Мускулните контракции са аналогични на изпълняване на упражнения с дъмбели. В зависимост от спортната форма натоварването може да предизвика мускулна треска. Благодарение на новото поколение използвани технологии се елиминират всякакви неприятни усещания по време на тренировката. Иновативно изработените електроди омекотяват провеждането на електрическите импулси, като осугуряват равномерно въздействие върху цялата мускулатура, а специалната кройка на тренировъчния костюм го прави максимално удобен, прилепвайки елегантно по вашето тяло.

За тренировката е необходимо специално облекло, нали?

Да, за Х BODY се ползва специално облекло, което се получава на място в Клуба, където тренираш. Включва клин и тениска – 100 % памук. При желание екипът може да се закупи и за лично ползване. Тренировъчните костюми на X BODY са ергономични и пасват на всеки тип тяло, лесно се обличат и поддържат.

Преди да се започне с X BODY, трябва ли някаква предварителна подготовка?

Не, няма нужда да има предварителна подготовка. Всеки, който има желание, може да пробва тренировката в удобно за него време.

Колко време трае една тренировка X BODY?

Същинската тренировка е 20 минути като след целия сет от упражнения има много приятна релаксираща част от 5 минути. Така цялата тренировка е с продължителност от около 25 минути.

Вредни ли са тези електромускулни стимулации за тялото?

Не, даже напротив, изграждат и оформят хармонично мускулите. От много години технологията EMC се е прилагa в медицината като средство за превенция и възстановяване от заболявания. Особено ефикасно осъществява рехабилитацията на мускулите след прекарани операции. Облекчава мускулни болки и проблеми в областта на гръбначния стълб.

Т. е. тренировката е подходяща и за хора, които са минали операции. Това отнася ли се за бременните жени?

X BODY не е подходяща тренировка по време на бременност, а след раждането. Електроимпулсите може да увредят плода, така че ние не го препоръчваме на наши клиентки, които са бременни. Но в периода след раждане X BODY e идеално средство за възстановяване на организма и стягане на мускулите на тялото, тъй като се намаляват телесните мазнини, премахва се целулитът, подобрява се метаболизмът и кръвообращението, по-лесно може да се свалят натрупаните през бременността килограми. Повишава се мускулният тонус на цялото тяло. Тренировката облекчава проблеми в гръбначната област, както споменах, предпазва и възстановява от травми и контузии. X BODY е основно средство за възстановяване и рехабилитация. Поради липсата на допълнително натоварване върху ставите в сравнение с тренировките с тежести ЕМС се прилага успешно след прекарани травми и операции. Ако клиентът страда от болки в гърба поради заседнал начин на живот или се възстановява от контузия, тренировката с ЕМC може да му помогне за по-бързото и пълноценно възстановяване.

Атанас Березов
Атанас Березов
Колко тренировки трябва да се направят, за да се види ефектът от X BODY?

Две тренировки седмично са напълно достатъчни, за да се постигнат впечетляващи резултати в кратки срокове. За 20 минути се постигат намаляване на обиколката на тялото, особено в проблемните зони талия, бедра, седалище (при жените); изграждане и релеф на мускулатурата (особено при мъжете). Почти всеки, който е дал шанс на този иновативен вариант за тренировка – дали интензивен, дали силов, след 6-та до 8-та тренировка намира много голяма разлика.

Може да тренирате с Наско на адрес: София, бул. "България 83" (в сградата на хотел "Феста"), или да се свържете с него на телефон 0897976638.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X