Напишете дума/думи за търсене

Съвети от мъже, които ще помогнат на всички майки, които отглеждат момче

Лесно е родителите да се изгубят във връзката с децата си. От бебета, които се нуждаят само от топлина и грижи, децата бързо се превръщат в тийнейджъри, които се нуждаят от свобода и лично пространство. Отглеждането на пораснали деца е по-трудна за майките на синове, които нямат представа от първо лице как едно момче се превръща в мъж.

Затова потърсихме съветите на няколко господа за това как се отглеждат младежи.

Спазвайте обещанията си. Особено по-дребните, които са лесни за пренебрегване. Винаги се извинявайте, ако сте подвели детето си. Отглеждането на дете, което държи на думата си, е 100% личен пример, а не празнодумни лекции.

Бъдете стриктни: момчетата се нуждаят от граници. Не се опитвайте постоянно да сте от онези „готини майки“, които позволяват всичко на децата си.

Не крещете на сина си, ако сте ядосани: това няма да доведе до промяна у него. По-добре му обяснете защо сте му набрали с възможно най-спокойния тон. Да крещиш на детето си постоянно, когато се ядосваш за нещо, което е направило, няма да го накара да смени поведението си. Първият инстинкт на хлапето, когато изпадне в затруднение, е напълно да се изключи. Дайте си време за охлаждане на страстите и след това проведете по-спокоен разговор. Това ще даде на сина ви много по-добър урок, отколкото крясъците в коридора.

„Майката знае най-добре“ не е фраза, която трябва да използвате със сина си. Това е вбесяващо, когато се опитвате да се защитите или да стане на вашето. Твърде вероятно е синът ви да спре да ви слуша изобщо след тази реплика.

Добре е да участвате в живота на сина си, но не прекалявайте. Най-стресираните и репресирани момчета са тези, на които майките контролират всеки аспект от живота им.

Научете го да работи. Ако постоянно го щадите, защото „все още е твърде малък“, една сутрин ще се събудите и ще имате нужда от помощ, която няма да дойде от сина ви. Не се сърдете на детето си, че не сте го научили да се труди.

Ако искате нещо да свърши, помолете сина си да го направи. Не намеквайте тактично, а му дайте конкретни инструкции. „Изхвърли боклука, ако обичаш“ върши повече работа от „Никой не ми помага за чистотата в тази къща, явно пак ще трябва сама да изхвърлям боклука."

Научете го да готви. И той, и всичките му приятелки ще ви бъдат благодарни, че е наясно как се правят поширани яйца.

Не се шегувайте с неговите приятели и гаджета. Така само ще сложите бариера в общуването със сина си и няма да ви допуска в неговия свят.

Не казвайте на други хора какво споделя синът ви с вас. Ако предадете доверието му, той повече няма да споделя нищо лично.

Дайте му лично пространство. Както вие имате спалнята само за вас, неговата стая е крепост, достъпна само за него.

Покажете му, че има много начини да бъде мъж. Той трябва да знае, че да си мъж не само означава да бъдеш силен, но и означава да си мил и да прощаваш.

Не забравяйте, че момчетата са пълни с енергия. Те трябва да насочат тази енергия към физическа активност, спорт и игри. Не купувайте чупливи неща за вашия апартамент.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X