Напишете дума/думи за търсене

Ежедневната консумация на тази напитка помага за отслабването

След като официално се доказа, че пиенето на кафе увеличава живота с години, сега науката твърди, че редовната консумация на тази напитка може да помогне при загуба на тегло. Това означава, че освен ваш спасител в ужасните сутрини, когато не може да се изстържете от възглавницата, тази течна уханност може да бъде вашият личен фитнес треньор.

Проучване, проведено от Медицинското училище в Нотингамския университет, установи, че редовната консумация на кафе може да види сметката на упоритите калории в тялото. Кофеинът увеличава скоростта на метаболизма, което помага за отслабването.

Изследването добавя още, че кафето стимулира "кафява мазнина" в организма - мазнината, която се намира в торса и в шията. Този вид мазнини е отговорен за производството на топлина в тялото и за намаляване на белите мазнини.

Освен това пиенето на кафе може да озапти промените в настроението и да държи депресията надалеч. Кофеинът може да ви помогне да се борите с мигрената, тъй като е богат на антиоксиданти.

Известно е също, че кафето поддържа имунната система силна и здрава. Всичко това обаче се отнася само и единствено за натуралното кафе. Инстантно разтворимото кафе не притежава тази дарба. В него често се съдържат химикали, консерванти и тонове захар, които само ще навредят на вашето здраве.

Въпреки това винаги има две страни на монетата. Макар кафето да помага за отслабването и да притежава много други предимства, ползите му ще станат вреди, ако прекалявате с приема му.

Друго проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, стига до извода, че продължителната консумация на кафе може да увеличи риска от развитие на сърдечносъдови заболявания.

Затова изпийте ежедневната си чаша кафе без угризения, но не позволявайте на любовта ви към кафето да стигне твърде далеч.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X