Напишете дума/думи за търсене

7-те нива на духовността. Кое е твоето?

Всички магически, окултни и религиозни ордени са определили няколко нива на сила, съзнание и мъдрост, чрез които човек може да се развива. Нивата на духовност и магическа осъзнатост са важни за посветения, за да проверят неговата сила и да получат подходящите учения, за да продължат напред. Духовността не е стабилно състояние. Тя е непрекъснато пътуване, което подобно на влакчето в лунапарка, има своите възходи и падения.

Нивата на духовност определят вашата магическа сила, но помнете - това не е състезание. Въпреки че по-високите нива на духовнво ост могат да ви се струват изключително привлекателни, понякога Пробуждането може да се обърка. С голямата сила идва и голямата отговорност. Много е важно да знаете къде се намирате в момента. Това осъзнаване ви дава сили да продължите напред. Духовността е маяк на божествената светлина, който ни води през тежките времена на нашия живот и ни мотивира да продължим.

1. Земно (светско) ниво
Това е първото състояние, в което духовността действително е бездействаща и чака правилния шанс да покаже своята сила. Повечето хора прекарват живота си на това ниво, чудейки се дали има живот след смъртта, дали съществуват ангели, истински ли са призраците. Въпреки това всички хора имат шанса да продължат напред и винаги има поне едно голямо събитие, което действа като събуждащ зов.

2. Ниво на послушника
Това е може би най-важното от нивата на духовност. Това е онзи невероятен момент, в който виждаме истинската магия за пръв път. Вероятно преминаваме през тежък период (тревожност, раздяла, депресия, сериозно заболяване или разочарования), но за щастие божествена намеса от нищото ни помага да възприемем цялата истина за ситуацията. Това може да ни шокира или да ни накара да се чудим какво точно се е случило.

Въпреки че величието на Невидимия свят все още не е разкрито, нещо вътре в нас ни тласка да научим повече.
Преживяване, близо до смъртта, странен пророчески сън, преживяване извън тялото или всякакъв вид силно магическо пробуждане.

3. Ниво на алхимика
Въпреки че все още у вас съществува съмнение, вашето събуждане ви кара да осъзнаете значението на природата, живота, емоциите и страстите. Започвате да се грижите повече за другите и за природата. Емпатията расте във вас.
Вие сте под влияние на магическата енергия, която тече наоколо. Бавно, но стабилно вашето осъзнаване на стихиите на природата се разширява.

Обаче старият ви живот все още присъства, опитвайки се да ви завлече надолу до светското ниво. Може да се опитате да говорите „за тези неща“ с ваши приятели, които е твърде вероятно да не разбират важността на вашите преживявания. Старите хобита и навици изглежда вече не ви интересуват толкова много.

Започвате да разбирате моделите на Духовния свят. Пророчески сънища, повтарящи се числа се появяват постоянно.

4. Ниво на чирака
В това ниво на духовност осъзнаваме, че това, което другите мислят, не играе никаква роля в това, което е вярно за нас. Вече не изпитваме нужда да бъдем одобрени от другите.
Готови сме да продължим напред. Освен това сме наясно с енергията, която се движи наоколо и може успешно да прогнозираме бъдещи събития чрез езотерични практики. Освен това започваме да виждаме различно това, което сме мислили за „истинско“ и „ценно“ в живота си. Предчувствията и синхронностите започват. Знаем, че сме на правилния път.

Случайните повтарящи се числа сега се превръщат в пророчески видения при поискване. Интуитивните сили растат вътре във вас, действайки като рентгенови лъчи. С други думи, вие вече знаете, когато някой ви лъже. Започвате да ползвате емпатията, за да разберете по-добре другите.

5. Ниво на търсещия
Знаейки "истината" за света, ви кара да разберете колко малко всъщност знаете. Това ви тласка да купите нови книги и оборудване и да се впуснете в своето невероятно пътешествие в света на духовното. Силите ви се разрастват още повече, което може да привлече известно внимание.

Това е първото състояние, в което всъщност започвате да се чувствате независими от тъмнината и болката на светския свят.
Вашата енергия се излъчва от цялата ви аура. Тя може да се види от чувствителни хора. Духовността може да се прояви, като ви дава знаци през цялото време.

6. Ниво на майстора
Преодоляването на пропуските в материалния свят с помощта на новите ви сили е невероятно изживяване. Започвате да се лекувате, почиствате кармата си и помагате на другите, които търсят вашата помощ. Вие притежавате магическите си сили и ви харесва да сте модели на подражание.

Вече знаете какво да избягвате (действия, мисли) и сте установили стабилна връзка с висшето си Аз и вашия ангел-пазител. Освен това вие непрекъснато получавате учение и съобщения от духовния свят, за да станете пътеводна светлина за изгубените души. Хората са привлечени от вашата светлина и търсят помощ от вас през цялото време.
Можее да вършите чудеса с духовната си сила - изцеления, видения, психически сили и астрални пътувания при поискване.

7. Ниво на Феникс

Това е най-високото от нивата на духовност. Нивото на Феникс всъщност е невероятно състояние на осъзнатост. Въпреки че знаете, че сте част от материалния свят, по някакъв начин вярвате, че не принадлежите на Земята. Благодарни сте за всички уроци, но чувствате, че е време да продължите напред.

Вашите вибрации се увеличават и вие се сливате с висшия си Аз по много продуктивен и магически начин. Подобно на Феникс, вие сте преминали през огън и пепел, за да станете невероятно създание, блестящо с магическите си сили. Емпатията вече не ви разсейва, тъй като сега е чудесен източник на сила и трансформация.

Вие сте в истинско съответствие с вашия ангел-пазител и започвате да лекувате света. Вие сте пратеник на светлината, ставате учител на другите, които искат да следват вашия път. Нивата на духовност сега стават още по-ясни.
Свързани сте с божественото и вършите чудеса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X