Напишете дума/думи за търсене

Интимните грешки на зодиите - втора част

Интимността поставя всеки човек в състояние на огромна уязвимост, но с любов и доверие човек може да се отърве от най-дълбоките си тревоги и неприятности. Каква интимност подклажда страховете и как да се справите със съмненията, които имате, когато сте във връзка? 

6. Дева
Чувството за непотребност е в основата на вашите проблеми с интимността. Страхувате се, че ако разкриете несъвършенствата си, любимият ще избяга. И все пак никой не очаква от вас да покриете невъзможно високите стандарти, които сами си поставяте.
Партньорите ви предпочитат да им се покажете и да се чувствате комфортно в кожата си, вместо да се тревожите винаги. Не позволявайте на вашия остър ум и аналитични способности да доминират над вашите чувства, където се крие магията на интимността.

7. Везни
Полагате усилия, за да направите нещата красиви и хармонични във връзката. Следователно сте склонни да замитате проблемите в отношенията под килима, където те се гнездят и създават разстояние между вас. Интимността е да бъдеш истински, а не да се преструваш, че нещата са идеални, когато не са. Вашият пъргав ум е умел да си измисля чувства, без изобщо да ги изпитва. Попадането в разхвърляното царство на емоциите ви плаши, но това е ключът към интимността.

8. Скорпион
Хората понякога се чувстват застрашени от вас, което може да бъде пречка за близостта. Вие не избягвате интимността, а умирате да се задълбочавате в чувствата и да се сблъсквате с проблемите във връзката. Просто вашата интензивност и крайна откровеност могат да са твърде много за другите. И да се чувстват, че ги притискате. От друга страна, може да скриете най-дълбоките си чувства, страхувайки се, че ако се отворите пред другия, ще бъдете предадени. Трябва да се научите да вярвате повече на любимия.

9. Стрелец
Вашата зодия е тази на вечния ерген. Обожавате свободата си и яростно я пазите. Често врътвате опашка и бягате, когато някой се приближи твърде много до вас. Най-голямото ви препятствие за интимността е обмислянето на това как да избегнете капана, свързан със скучното и монотонното. Решението е да намерите партньор, който няма да ви държи на къса каишка, но в замяна ще трябва да обещаете да се придържате към „досадните” аспекти на връзката.

10. Козирог

Искате да ви възприемат като силни. Способни, сигурни, дори стоици, вие се отклонявате от сферата на емоциите и се ненавиждате, когато трябва да покажете своята уязвимост. Другите се опират на вас, когато са в безизходица, но какво се случва, когато вие имате нужда от помощ? Трябва да се научите да оставяте любимите си да минават през вашите защити и да ви обичат. След като разбиете илюзията, че сте неуязвими, тогава грижата се превръща в двупосочна улица и истинската интимност е ваша.

11. Водолей
Подобно на Спок от "Стар Трек", вашият знак предпочита логиката на чувствата. Възприемате се като самостоятелен, дори хладен, и имате проблеми да изразявате това, което ви е на сърцето. Тъй като притежавате по-интелигентен и бърз ум от повечето хора, смятате, че трябва да обслужвате всичките ви нужди. Страхувате се да не загубите свободата си, ако пуснете някой в душата си. Но за да избегнете самотната съдба, трябва да се отворите и да изследвате територията на сърцето.

12. Риби
Най-голямата ви пречка за интимността е липсата на самопознание. Вие сте такива хамелеони. Умело влизате в кожата на всички нужди на околните до степен, че може би не знаете какво наистина искате. Прекарайте известно време сами, далеч от щенията и чувствата на другите. Така ще създадете по-добри граници и ще загубите нуждата да спасявате тези, които обичате, или да ги оставите да се възползват от вас. Ще намерите и тази сила, която насърчава истинската интимност.

към първа част

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X