Напишете дума/думи за търсене

Видове чанти, от които гърбът не боли

Чантите не са просто красиви или полезни, но да повлияят на стойката ни, силата на тялото и дори формата му. Затова е наистина важно да знаем как да избираме чанта, която не ни вреди.

1. Изберете чанта близо до тялото
Когато изберете чанта, която стои близо до тялото, теглото й ще бъде равномерно разпределено и по-ергономично. Най-добре се спрете на модел с диагонална презрамка, която може да се мести от едното на другото рамо.

2. Избягвайте чантите, които трябва да носите в ръцете
По-добре изберете модели, които са подкрепени от гърба, раменете или други по-силни части от тялото. Когато носите чанта в ръката си, това може да причини проблеми с лакътя, рамото, китката и шията.

3. Обърнете внимание на теглото на чантата
Тъй като ще носите нещата вътре в нея, трябва да имате предвид, че килограмите само ще растат. Те не трябва да са повече от 10% от телесното ви тегло.

4. Стойте далеч от вериги
Въпреки че веригите са елементи, които правят чантата по-модерна, те не са най-добрият избор, когато става въпрос за тялото. Те са тежки и оставят дири в плътта. Изберете модели с къси и меки дръжки, които няма да ви навредят.

5. Избирайте малки чанти
Те няма да изтезават прекалено много тялото. Първо, тези модели са по-леки. Второ, няма да се опитвате да пренасяте много неща в тях.

6. Добре конструирани модели
Ако чантата има форма, здрава основа и вътрешни отделения, тя ще поддържа теглото добре разпределено и балансът ви няма да бъде нарушен. Размерът на чантата няма значение, стига да ви предоставя тази подкрепа.

7. Изберете чанти, които се носят от по-силни части от тялото
Най-добрият избор са раниците, защото хем пренасяте повече неща, хем не изнасилвате прекалено тялото си. Гръбните и долните лумбални прешлени могат да носят по-голяма тежест от шията, горната част на гърба и предмишниците.

8. Изберете големи каишки
Каишката може да означава много, когато изберете чантата си. Ако е прекалено тънка, това може да нарани кожата ви, освен че няма да имате подкрепата, която ще ви е необходима, за да задържите тежестта на този артикул.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X