Напишете дума/думи за търсене

Защо не трябва да държим чаша вода близо до леглото

Повечето лекари препоръчват да пием 8 чаши вода на ден, за да останем хидратирани, но много хора не успяват да набавят необходимото количество. Затова използват различни методи, за да си напомнят за този здравословен навик.

Поставянето на чаша вода върху нощното ви шкафче може да ви се струва добро напомняне за първата глътка рано сутринта, но това се оказва неособено полезно.

Може да се сдобие с „гости” през нощта
Ако оставите чаша с вода непокрита през нощта, това може да я направи по-податлива на различни видове нашественици. Има вероятност прах, комари, мухи и други насекоми да попаднат в нея, които на сутринта да не забележите и да изпиете.

Водата може да промени вкуса си
Ако напълните чашата си с чешмяна вода, тя вероятно съдържа хлор, добавен за дезинфекция. Но хлорът ще започне да се изпарява през нощта, променяйки вкуса на водата.

Превръща се в перфектно място за размножаване на микроби
Когато отпиете глътка вода, прехвърляте милиони бактерии от устата си в чашата, а след това във водата. Така че, ако решите да пиете малко вода от чашата вечер, докато се опитвате да заспите, микробите ще влязат вътре и ще се размножават до сутринта.

Това е потенциална опасност за пожар
Много хора имат електрически контакти или държат устройства за зареждане като телефоните си близо до леглата си. Така че, ако поставите чаша вода на нощното си шкафче и след това случайно я бутнете с ръка, водата може да се разлее, което води до потенциална заплаха за електрониката и риск от късо съединение.

Водата става малко по-кисела
Когато оставите вода в отворена чаша, тя може да абсорбира малко количество въглероден диоксид, което леко променя pH баланса й. В резултат на това водата може да стане малко по-кисела с по-ниско ниво на рН. Това няма да повлияе на вашето здраве, но може да промени вкуса й, като я направи по-малко приятна за пиене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X