Напишете дума/думи за търсене

Как да увеличим последователите си в Instagram

През последните години Instagram се превърна не само в социална мрежа с изумително развитие и възможности, но и канал, в който много хора потърсиха начин за печелене. Независимо дали имате амбициозни цели да бъдете инфлуенсър, или просто ви се ще профилът ви да се сдобие с повече последователи, ето кои са стъпките, които ви препоръчваме да последвате.

1. Изградете свой собствен стил

Из профила на Cvetolleta: https://www.instagram.com/cvetolleta/?hl=bg
Из профила на Cvetolleta: https://www.instagram.com/cvetolleta/?hl=bg

Когато става въпрос за фотографии, социалните мрежи са всъщност доста взискателни. Това е поради факта, че вече има милиони профили с професионални кадри. За да бъдете един от интересните профили, обръщайте внимание на своите снимки и изградете стил. За това ще ви помогне да използвате, да речем, един и същ филтър на всички кадри. Но те трябва също така да бъдат в сходна стилистика.

2. Автентичност

Из профила на hey.daniellaa:
https://www.instagram.com/hey.daniellaa/
Из профила на hey.daniellaa: https://www.instagram.com/hey.daniellaa/

Това, което Instagram няма ви прости, е да лъжете до безкрай. Да, всички показваме най-лъскавата си страна в социалните мрежи, но това, че ще представите красиви фотографии и вдъхновяващи текстове към тях, не означава, че не трябва да са истински. Не може да снимате кухнята на своя приятелка и да я представите като своя. Намерете най-уютното кътче на своята кухня, подредете го и го снимайте – тази автентичност ще ви се отблагодари.

3. По-дълги текстове към снимките
За да имате качествен профил с много последователи, споделяйте с тях подробно, но, разбира се, неща, които биха били интересни за широката аудитория. Пишете по-дълги описания към снимките и внимавайте да са граматически и стилистично издържани.

4. Описание и био

Из профила на darostinta:
https://www.instagram.com/darostinta/
Из профила на darostinta: https://www.instagram.com/darostinta/

Обърнете внимание на информацията, която давате на основната си страница. Ако искате да имате повече последователи, я направете привлекателна. Опишете себе си и своите занимания и интереси по възможност на английски, сложете необходимите линкове и ги направете прегледни и красиви с помощта на съответните икони.

5. Повече видео
Може да ползвате приложението IGTV, което претендира да се превърне в конкурент на YouTube. Чрез него може да създавате видеа до 1 час, както и да имате собствен канал.

6. Повече селфита
Да, ако не правите селфита, трудно ще спечелите много последователи. Хората харесват профили, които са лични и с които могат да се идентифицират.

7. Мемета
Може да включите и създаването на мемета във вашия профил. Те трябва да са съобразени с вашата аудитория. Например за един женски профил може да публикувате красиви кадри с интересни мисли.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X