Напишете дума/думи за търсене

Издавайте тези звуци, за да са здрави бъбреците, дробовете и сърцето

Човешкото тяло е уникална система, която реагира на звуковите вибрации. Отрицателните звуци го унищожават, а такива с определени честоти имат благоприятен ефект - успокояват, подобряват настроението и благополучието, дори лекуват.

Тези прости звукови упражнения ще ви помогнат да премахнете негативните емоции и да поддържате физическия и емоционален баланс в тялото.

Те могат да се правят по всяко време - сутрин, за да се заредите с нова енергия, или вечер, да се освободите от натрупания негатив и да подготвите тялото си за добра почивка.
Препоръчват да се правят 3, 6, 9 или произволен брой пъти, кратни на три.

1. Звук "СССССС" за белите дробове

Това упражнение ще помогне за преодоляване на страха, който се натрупва в белите дробове и ги унищожава. Звуците ще помогнат за превръщането на страха в смелост и ще помогнат за възстановяване на белодробната тъкан.

Седнете на стол. Краката трябва да са на ширината на раменете, поставете ръцете на бедрата с дланите нагоре. Повдигнете ръцете нагоре и сгънете пръстите. Без да стискате зъби, направете бавно и дълго издишване, докато произнасяте „ссссс“, сякаш пускате пара. Върнете се в изходна позиция.
Повторете няколко пъти. Това упражнение може да се изпълнява при настинки, астма, депресия, прочистване на белите дробове от последиците от тютюнопушенето.

2. Звук "ЧУУУУУУУ" за бъбреците

Това упражнение премахва негативните ефекти от стреса, превръщайки отрицателните емоции в мекота и щедрост.

Седнете на стол. Поставете краката на ширината на раменете, а ръцете на бедрата с дланите нагоре. Наведете се и хванете коленете си с длани. Оформете устата си така, сякаш искате да издухате нещо. Издишайте плавно и бавно, казвайки "чуууу". Върнете се в изходна позиция и си представете синьо сияние в бъбреците. Съсредоточете се върху усещанията. Това упражнение помага, когато човек изпитва силен страх, умора, шум в ушите и облекчава болките в гърба и бъбречните колики. Препоръчва се да се прави при заболявания на пикочно-половата система и репродуктивните органи.

3. Звук "ШШШШШ" за черния дроб

Превръща емоциите гняв, разочарование, негодувание в доброта и прошка.

Седнете на стол. Поставете краката си на ширината на раменете, а ръцете върху коленете. Вдигнете ръце над главата си с дланите нагоре, усучете пръстите си. Направете лек наклон наляво и погледнете нагоре. Повдигнете езика си към небцето и с бавно, дълго издишване, кажете „шшшшшшш”. Представете си как се освобождавате от гнева и негативността. Върнете се в изходна позиция и се концентрирайте върху усещането за доброта и зелена светлина, изпълваща черния дроб. Това ще помогне да се отървете от яда, раздразнителността, от сълзене и зачервяване на очите, от горчивия вкус в устата и ще очисти черния дроб.

4. Звук "ХАХА" за сърцето

Помага да трансформира арогантността, жестокостта, арогантността и омразата в чувство на любов, радост, уважение.

Седнете на стол. Поставете краката си на ширината на раменете, а ръцете на коленете. Вдигнете ръце над главата си, дланите нагоре, усучете пръстите си. Направете лек наклон на дясната страна и погледнете нагоре. С широко отворена уста, издишайте енергично, като казвате „хаха“. Усетете отделянето на излишна топлина, всички негативни и сърдечни нарушения. Върнете се в изходна позиция и си представете червен блясък, изпълващ сърцето, почувствайте любов и радост. Упражнението ще намали раздразнителността, промените в настроението, успокоява сърдечен ритъм, облекчава болката в гърлото и ще помогне при сърдечни заболявания и безсъние.

5. Звукът "ХУУУУУ" за далака

Трансформира емоциите на безпокойство, самосъжаление, фиксиране в чувства на равновесие, справедливост, откритост.

Седнете на стол. Поставете краката си на ширината на раменете, а пръстите на ръцете си в горната част на корема, под гръдната кост вляво. Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си, като леко притискате с длани под реброто. Издишайте, като издавате звук като бухал. Върнете се в изходна позиция и си представете как жълтото слънце заобикаля далака, стомаха и панкреаса. Почувствайте се свободни от притеснения и тревоги, мании и несгоди. Това упражнение ще помогне при лошо храносмилане, гадене и дискомфорт в стомаха и далака, при тревожност или умора.

6. Звук "ХИИИИИИ" за тройно затопляне
Това упражнение ще балансира всички нива на торса: горно, средно и долно. Той помага да се намали горещата енергия и да се повиши центъра на прохладата.

Легнете по гръб. Издайте звука „хиииии“, докато издишвате бавно. За релакс си представете голям валяк, който се търкаля по цялото тяло, изглаждайки всичко от краката до челото. Това ще помогне за балансиране на енергийния баланс. Отпуснете се напълно и освободете всички емоции. Помага при стрес и безсъние.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X