Напишете дума/думи за търсене

Как да охладим дома без климатик

Лятото може да е прекрасен сезон, но когато жегата ни измори, бързо става не съвсем симпатично. По ред причини може би не притежавате климатик. Ето няколко свежи идеи за това как да охладите дома си без него.

Вземете си портативен охладител за въздух. Той е пъти по-евтин от климатика – и самото устройство, и експлоатацията му. Може да се пренася от стая в стая, така че да охлаждате само помещението, в което се намирате.

Сменете матрака с охлаждащ. Обикновено тези матраци са доста качествени и имат свойството да улавят влагата. Така няма да имате притеснения, ако през нощта се изпотите. И ще ви бъде прохладно и приятно. Освен това спете в бельо от естествени материали – най-добре лен или памук. Всичко друго ще ви спарва и ще ви се струва още по-топло.

За офис стола си вземете охлаждаща възглавница. Особено ако не отлепяте от него по цял ден. Заслужавате тази малка екстра. А за компютъра – охлаждаща подложка. Това също ще намали градусите в стаята и е добре за машината.

Добрият стар вентилатор също може да бъде свален от тавана. Той не харчи много ток и може да бъде местен насам и натам. Понякога имаме нужда от охлаждане, докто готвим, или докато работим нещо. Няма защо да се засилва цял климатик. Малък вентилатор на масата или бюрото е чудесна идея. Вече се продават и такива, които работят с USB вход – практично и евтино.

Завесите и щорите също може да бъдат от специална материя, която не пропуска топлина. Попитайте в специализираните магазини и инвестирайте в подобна покупка. Тя ще ви се изплати за 1-2 години.

Сложете си навес или тента на най-слънчевите части. Ако е балкон, задължително го покрийте с нещо – това ще го предпази и от замърсявания, и от жарките слънчеви лъчи.

Пускайте щорите и пердетата от сутринта. Може да не ви се струва най-слънчевият ден, но вие предпазвайте влизането на слънчеви лъчи и следобед стаята ще бъде по-поносима.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X