Напишете дума/думи за търсене

Саю - тайната на японското дълголетие

Япония се счита за лидер в класацията на страните по отношение на продължителността на живота. Много учени смятат, че тайната на столетниците се крие в правилния хранителен режим и в пиенето на топла вода.

Какъв е японският начин на лечение с вода?

Родното място на всички живи същества е водата, тя дава живот и притежава най-прекрасните и лечебни свойства. Пречистването на топла вода се използва в Япония от хиляди години.

Лечение със Саю

Саю - на японски означава "преварена вода". В състояние на кипене се освобождава от хлорните частици и други вредни примеси, съдържащи се в нея. Преварената вода, която се е охладила до 50-60°C, се нарича йозамаши (yuzamashi) и се пие за оздравяване на тялото.

Ефектът на топлата вода

Пиенето на топла вода има затоплящ ефект, всички метаболитни процеси се подобряват в човешкото тяло и се засилват естествените защитни сили на организма. Японски учени твърдят, че затоплената вода помага за ефективно очистване на всички органи и системи.

Пиенето на саю насърчава детоксикационен ефект - ускорено елиминиране на токсините и отпадните продукти от организма през бъбреците, помага да се справите със запека и да развиете устойчивост спрямо стреса. В същото време кожата се почиства, става по-светла и сияйна. Този метод ви позволява да се отървете от излишните килограми, тъй като помага за безболезнено изгаряне на излишните калории и увеличаване на перисталтиката на чревния тракт.

Кога трябва да пием саю?

Препоръчва се да се пие топла вода веднага след като се събудите или вечер преди лягане. На сутринта саю помага да се събудите по-лесно, да почувствате прилив на енергия и да се настроите на активен работен ден. Преди да заспите, топлата вода помага за бързо изгаряне на излишните калории и осигурява дълга, пълноценна почивка.

Не трябва да пиете твърде много вода. Достатъчно е да пиете до 800 мл или 4 чаши на ден. Детоксичният ефект кара някои хора да се чувстват много уморени. Водата не трябва да се пие твърде бързо, по-добре е да я приемате на малки глътки, така че всички органи и системи да се затоплят постепенно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X