Напишете дума/думи за търсене

С-реактивният протеин, или какво ни казват възпаленията в тялото

С-реактивният протеин, или CRP, се произвежда в организма в отговор на възпаление в него. Неговият индикатор се разбира след лабораторен кръвен тест.

Получихте резултатите от теста. Как да ги разчетем?

Колкото по-висока е стойността на С-реактивен протеин, толкова по-голяма е вероятността в организма да има възпалителен процес, поради което мозъкът е изложен на агресивното влияние на свободните радикали и дори с течение на времето може да загуби своята ефективност.

С-реактивен протеин: измерване на възпалението

Именно поради тази причина дори леко влошаване на работата на мозъка, първите признаци на което се забелязват след 40-годишна възраст, бързо се превръща в опасната и необратима болест на Алцхаймер и други здравословни състояния в напреднала възраст. Възпалението постепенно се разпространява в различни области на тялото, провокира разрушаване и функционални патологии.

Редица кардиолози смятат, че именно възпалителният процес е ключов фактор за развитието на сърдечносъдови заболявания и че е дори по-опасен от високия холестерол.

С-реактивният протеинов резултат, който показва тежестта на възпалението, е точен предсказател за мозъчни заболявания като Алцхаймер и инсулт.

Кой индикатор може да се счита за оптимален?

Нивото на С-реактивен протеин под 3 mg / ml се счита за нормално и показва, че ако има възпалителни огнища в организма, в този случай те не представляват риск за здравето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X