Напишете дума/думи за търсене

5-те неща, които трябва да притежава един съпруг

Помните ли онзи филм с Манди Мур и Джон Красински, в който бяха препитвани дали са един за друг от божи служител, изигран брилянтно от покойния Робин Уилямс.

Няма нужда да се подлагате на подготвителен курс за женитба, за да получите ценни уроци. Предлагаме ви съветите на отец Пат Конър - католически свещеник повече от 50 години, който е написал книга за любовта.
В „За кого да не се омъжваш“ Конър споделя наблюденията си за това, което трябва да търсите в съпруга.

1. Той трябва да ви кара да се чувствате добре в кожата си
Прави ли пасивни ли агресивни коментари за хранителните ви навици? Или за избора ви на дрехи в гардероба? Поставя ли под съмнение мнението ви пред приятели и семейство?
Ако сте с някого, който бавно, но методично подкопава самочувствието ви, бягайте бързо. Заслужавате по-добро от това. Заслужавате някого, който ви кара да се чувствате уютно, красива, невероятна, умна и обичана.

2. Той трябва да приеме отговорност за своите действия и да знае как да се извини
Дребните кавги са здравословни. Аргументите принуждават двете половинки на двойката да се справят с нещата, от които са недоволни в отношенията си, и да се насочат към преодоляването им.
Но ако един човек винаги държи да е на неговото или постоянно настоява, че не е направил грешка, няма място за подобрение на връзката. Не е най-здравата основа за изграждане на отношения.

3. Той трябва да се разбира с приятелите и семейството ви
Ако мъжът често се сблъска с онези хора, които са важни за вас, обвързването на живота ви с него ще доведе само до по-големи неудобства в общуването в бъдеще. И обратното, ако любимият ви лесно се разбира с всички, с които го запознавате, е почти гаранция за дълъг брачен живот.
Подобна социална лекота може да е знак, че той е топъл, приятелски настроен и отворен да направи хората в живота ви част от неговия.

4. Той трябва да те уважава
Ако той не оценява вашето мнение, не желае да прави компромиси, защото неговият начин е единственият начин и мнението му стои над всичко, което правите, просто трябва да се запитате какво вижда той във вас.
Бракът трябва да се гради на взаимно уважение. Потърсете някой, който ви цени.

5. Той трябва да бъде търпелив
Мая Анджелу твърди, че може да кажете много за човек по начина, по който се справя с тези три неща: дъждовен ден, загубен багаж и заплетени коледни светлини.
Ако той многократно губи самообладание заради малките неща, как ще се справи с важните? И какво ще се случи, когато той загуби търпение с вас?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X