Напишете дума/думи за търсене

Кедровото масло - мощен почистващ препарат за дома, кожата и черния дроб

Кедровото масло има почистващ, освежаващ, ободряващ ефект и притежава ярък и приятен дървесен аромат. То отдавна се използва за прочистване на тялото, облекчаване на болката и стреса.

Това масло съдържа мощни активни вещества, които убиват бактерии, гъбички, дрожди и други патогени. Маслото се използва при астма, кашлица, алергии и респираторни инфекции. Противовъзпалителните и антиоксидантни компоненти в него помагат в борбата с рака и защитават мозъка, сърцето, черния дроб и червата.

Като детоксикираща съставка и естествен дезинфектант, кедровото масло е включено в смесите за масажни масла, домакински почистващи средства и освежители за въздух. Нормализира кръвообращението, облекчава подуването, възпалителната болка в мускулите и ставите.

Действие

- отървава от бактерии, гъбички, патогени, дрожди у дома,
- премахва неприятни миризми,
- отстранява възпалението,
- облекчава алергии,
- противодейства на свободните радикали,
- терапевтира мускулната болка

Предназначение

1. Освежител за въздух
То е естествен дезодорант за дома, убива бактериите и микробите, въздушните токсини, които причиняват настинки, грип, главоболие и укрепват имунната система. Достатъчно е да напръскате от него.

2. Почистващ препарат за мебели и уреди
Това масло ще помогне за почистване на стайните повърхности, уреди, бани, подове. Достатъчно е да смесите няколко капки от него с вода. Напръскайте върху повърхността, избършете с чиста кърпа.

3. Почистващ препарат за тенджери и тигани
Смесете няколко капки кедрово масло със сода за хляб и пригответе гъста паста. Тя може да премахне плесен, замърсявания от чинии, кухненски повърхности.

4. Измиване на пода
Смесете половин чаша оцет и 10 капки кедрово масло, изсипете го в кофа с вода и измийте пода.

5. Почистване на очила и огледала
Смесете кедрово масло с оцет и избършете лъскавите повърхности с чиста кърпа.

6. За обработка на килими
Добавете 15-20 капки от маслото към кофа с вода и избършете петната по килимите.

7. Хигиена на кошчето за отпадъци
Поставете 2 капки лимоново и кедрово масло върху памучен тампон, сложете го на дъното на кошчето, за да убиете бактериите и да премахнете миризмата.

8. Премахване на миризмата от обувките
Нанесете няколко капки масло от кедър и чаено дърво върху стелката на обувката.

9. Срещу възпаление
Това масло се бори със свободните радикали и възпаленията, които допринасят за хронични заболявания като артрит и рак. Достатъчно е да добавите 1-2 капки към чая.

10. Детоксикация
За да стимулирате храносмилателните органи, да очистите черния дроб, може да използвате 1-2 капки кедрово масло заедно с други почистващи продукти (лимон, мед).

11. При главоболие
Втрийте няколко капки от смес от кедрово и кокосово масло в слепоочията и гърдите. Може просто да вдишате маслото за главоболие или да го напръскате във въздуха.

12. Грижа за кожата
Това масло ще помогне при дерматологични проблеми (псориазис, брадавици, циреи, атлетно стъпало, екзема, премахване на пърхота и придаване на блясък на косата.

13. Премахване на умората
Кедровото масло се използва при умствена и физическа умора, тъй като спомага за подобряване на мисленето, вниманието, паметта.

14. Облекчаване на стреса
Комбинирайте кедрово масло и масло от лимон, бергамот или тамян и нанесете по време на медитация / четене.

15. Срещу алергии
Това масло се бори срещу гъбичките във въздуха, така че намалява количеството токсини, които провокират алергични симптоми. Достатъчно е да напръскате с него в дома си или просто да го вдишате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X