Напишете дума/думи за търсене

Ретрограден Марс – подходящ за дълго отлагани неща

На 10-и септември настъпва периода на ретрограден Марс, който ще продължи до 14-и ноември, между градусите 28 и 15 в знак Овен.
Марс представлява силата, с която се движим напред, нашата инициативност, енергия, ентусиазъм и всичко онова, което наричаме „заряд“. Неслучайно в мъжката карта показва каква енергия носи мъжът и как я проявява в обществото. В женската карта планетата символизира нашия идеал за партньор, показва какво истински желаем като качества в партньора и също как реагираме, предизвикани от обстоятелствата.

Тъй като Марс дава енергия, сега в ретроградна фаза той ще забави своя потенциал и ще стане по-смирен, но и сърдит. В знак Овен ще даде възможност да осмислим егото си и отношението, което имаме към другите. От друга страна, ще натрупа напрежение и неудовлетворение от липса и възможности за изява и активни действия. В този период избягвайте вземане на крайни решения и прибързаните заключения. Възползвайте се от покорната енергия на Марс в този период и извлечете положителния заряд, като го използвайте за добри цели и намерения. Времето е подходящо за детайлна ревизия на стари дела и отношения, за които не ви е достигало време, търпение, отстъпчивост и смирение. Върнете се към тях. Сега ще имате друга гледна точка и може би ще видите хубави страни в старите ситуации.

Периодът няма да е благоприятен за стартиране на нови дела, проекти и отношения, които изискват да вложите повече енергия и новаторство. Енергията, от която ще имате нужда за нов старт, ще бъде насочена към анализиране и преосмисляне. Намалете темпото и използвайте времето да изчистите стари травми, да простите, да приемете другата гледна точка, да отстъпите, да подадете ръка и да прегърнете проблемите си, като ги превърнете във възможност за нова гледна точка за промяна и развитие.

Почти през целия си ретрограден период Марс ще прави напрегнати аспекти с планетите Юпитер, Сатурн и Плутон в знак Козирог. Тази конфигурация ще изиска повече усилия, търпение, постоянство и канализиране на енергията. Марс сега е склонен да бъде търпелив в търсене на резултати, а изброените планети в Козирог изискват спазване на поговорката „Три пъти мери и един път режи“. Това ще ограничи, но мотивира желанието ни за лично развитие и усъвършенстване. Времето ще бъде подходящо да довършите стари проекти и занимания, които сте отлагали в последно време. Късметът на Юпитер няма да бъде щедър, но усилията ви ще бъдат възнаградени, ако проявите воля и постоянство.

От 21-ви до 27-и септември Марс ще прави напрегнат аспект с планетата на комуникациите Меркурий. Времето не е подходящо за започване на важни преговори и стартиране на нови проекти. Избягвайте изясняване на отношения, влизане в пререкания на работното място и уреждане на лични отношения. Ще имате усещането за безправие, несправедливост и хаос. Ако имате планувани задължения, които не може да отложите бъдете търпеливи и внимателни към себе си и околните. Не взимайте прибързани решения и не се ядосвайте, ако ситуацията се променя извън плановете ви. Шофирайте внимателно и избягвайте високите скорости. Изберете да се занимавате с любими дейности. Отдайте се на спорт и разходки сред природата.

Най-много покорени от ретроградната енергия на Марс ще бъдат родените в трета и втора декада Овни, Стрелци, Лъвове, трета декада Риби, Скорпиони и Раци. Същите трябва да спазват изискванията на периода и да се доверяват на ползите му.
Желая на всички, лек, градивен и успешен период.
Бъдете здрави и щастливи!

С обич,
Венета 

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X