Напишете дума/думи за търсене

Излизане от ретрограден Меркурий - край на хаоса

Със сигурност в много хора заглавието ще предизвика усмивка и значителна доза успокоение. Имате право на това.
На 12-и юли планетата на комуникациите Меркурий излиза от втората за годината ретроградна фаза в знак Рак.
Това разположение на планетата донесе повече объркване и хаос в личните ни отношения, чувства, емоции и усещане за сигурност и постоянство. Въпреки слабостите на това гостуване си мисля, че всеки един от нас има нужда понякога да спира и анализира ежедневието си, средата си, хората с които общува и делата си, които ежедневно обгражда с разум и практичност.

На 18-и юни, когато започна ретроградният период на Меркурий, отново  заговорихме за чувства, емоции, емпатия, съчувствие, приемане, даване, разбиране и подкрепа. Всички тези теми се дължат на положението на Меркурий в знак Рак, който като кардинален знак се свързва с тези въпроси. Допълнително за ревизията на тези теми помогна до 25-и юни ретроградното движение на Венера, която надигна завесата в личните отношения. Накара ни да търсим разговори, да бъдем по-разбиращи другата гледна точка и да се стремим към изглаждане на отношенията или тяхното приключване.

В професионален план е възможно ретроградните планети да са внесли повече хаос, объркване и усещане за липса на перспектива. Времето беше подходящо за ревизия на плановете и продължаване на текущите задължения.
Наученото, усетеното и видяното сега, запазете за себе си и използвайте градивно и пълноценно в бъдеще.

До сутринта на 13-и юли Меркурий ще бъде стационарен. Дотогава продължава да важи правилото „Не действай“. В тези дни е повишена опасността от пътно транспортни произшествия. Карайте внимателно! Подобно на последните градуси на всяка натална планета, в края на ретроградните планети енергията е най-силна.

След тази дата е време да продължите по пътя си без компанията на ретроградния Меркурий с повече увереност и вяра. До 5-и август Меркурий ще продължи гостуването си в знак Рак. Времето ще е подходящо да се посветите на любимите хора и занимания. Ще липсва прекалената ранимост и загриженост характерна за ретроградния период, която ще отстъпи място на просто любов, подкрепа и разбиране без очакване, вина и обида. В професионален план се очаква нормализиране на плановете, изясняване на целите и повече възможности за реализация.

Времето става подходящо за пътувания, подписване на документи, сключване на сделки, ремонти на автомобили, направа на резервации и купуване на техника.

Попътен вятър на всички!
Венета

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X