Напишете дума/думи за търсене

Пълнолуние в Стрелец и лунно затъмнение – маските падат

На 5-и юни (петък), в 22:12 часа, ще бъдем свидетели на пълнолуние в знак Стрелец, съпроводено с пръстеновидно лунно затъмнение,на 15 градуса в знака.
Луната е най-бързо движещото се небесно тяло и нейните фази са изключителни важни за живота ни. Тя е женското начало, нощта, Ин енергията, емоциите, чувствата и това, което подсъзнателно носим дълбоко в душата си.

Това е второто от началото на годината лунно затъмнение. Самото пълнолуние носи повишена емоционалност, чувствителност и желание за действие. Усещането може да се сравни със състоянията на прекалена търпеливост, която е време да приключи, и да подреди живота ни с един замах. Лунното затъмнение носи допълнителна енергия да внесем ред в делата си и това със сигурност е необходимо и препоръчително, ако се случва без необмислени решения, крайни действия и заключения. Слънцето и Луната се намират в точна опозиция, но и двете небесни тела имат напрегнат аспект с планетата на енергията Марс, която не скучае в компанията на мистериозния Нептун.

Тази конфигурация ще внесе допълнително напрежение и сблъсък между чувства и факти. Слънцето е в съвпад с ретроградната Венера, която ще бъде въвлечена в драматичната театрална постановка на затъмнението. Това ще доведе до желание и подтик да изясняваме лични и професионални отношения, в които до момента сме изпитвали тежест и неразбиране. Търпението, спокойствието, тактичността и съобразителността ще бъдат заменени с желанието ни да търсим възмездие, равносметка и лично удовлетворение по един доста нетипичен до момента за нас начин. Конфигурацията може да донесе нови разкрития, информация и яснота за манипулативни практики на лично, политическо и икономическо ниво.

В период до три дни след точната фаза на затъмнението не е препоръчително да се взимат важни решения. Особено ако изпитвате съмнения, страх и колебания за действията си. Ако все пак емоционални проблеми, травми и решения търсят своето развитие, точно сега бъдете максимално разумни в изборите си. Моят съвет е да избягвате активност в това време и да изберете успокояващи и релаксиращи занимания, които да ви донесат в нощта на процеса важни сънища, ясни знаци и вдъхновяващи идеи.

Пълнолунието се свърза с процес на освобождаване, ревизия на делата и отношенията, разделяне и сбогуване с хора, навици, чувства и действия. Всеки от нас има определен потенциал и бюджет да приема и дава на другите. В стремежа си да даваме, понякога не преценяваме какво губим. В стремежа си да се грижим за някого, не виждаме, че той няма нужда да получава това от нас. Очакваме необещани неща и се губим в собствените си страхове да бъдем обичани. Не умеем да се пазим или сме прекалено загрижени за себе си. Случва се! Важното е да се променяме, адаптираме и учим от собствените си грешки и постижения. Важно е да благодарим, да се извиняваме и да прощаваме.

Процесът ще засегне оста Стрелец–Близнаци, което ще осмисли темите, свързани с личното развитие, обогатяване на възгледите ни и научаване на нови неща. Темите на Близнаци и Стрелец са свързани с личностна промяна, търсене на нови хоризонти, учене, пътуване, братя, сестри, висше образование, философия, духовни възгледи и общуване.

Темите, които трябва да осмислите и ревизирате, са следните:
- Висшето образование, квалификациите и преквалификациите;
- Близките и далечни пътувания и отношенията ни с чужденци;
- Изучаването на чужди езици и култури;
- Пътешествията, авантюрите и приключенията;
- Оптимизма, късмета и радостта от живота;
- Отношенията с братя и сестри.

Времето на пълнолунието и лунното затъмнение е време за отваряне на голям енергиен поток. Отдайте се на духовни практики, йога, медитация, аромотерапия и развитие на творчески потенциал. Времето след пълнолунието е подходящо за започване на диети и пречистване на организма.
Операции не се препоръчват!
Успех на всички!

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X