Напишете дума/думи за търсене

Астрологична прогноза за месец май

Настъпи най-зеленият, свеж и вълнуващ месец от началото на годината. В компанията на повече пухкави облачета, слънчеви лъчи, палав вятър и градски шум ни се иска да откриваме поводи за усмивки, надежда, разбиране, любов и уют. Така ще бъде и трябва да си го позволим, защото въпреки пъстрия астрологически сериал, дирижиран от три ретроградни планети, ни очакват приятни изненади, динамика и откриване на нови хоризонти.

Приказката ще бъде в три части с два антракта, в които ще разгледаме пълнолунието в знак Скорпион и новолунието в знак Близнаци. Този месец ще трябва да бързаме бавно, да слушаме усещайки, и да получаваме, давайки светлина, да имаме вяра в себе си и надежда на околните.

В първата част ще ви запозная с ретроградния Сатурн, който ще се озове в това състояние на 11-и май и ще остане удобно в него до 29-и септември в собствения си знак Козирог между градусите 1 във Водолей и 25 в Козирог. Сатурн е планетата учител, господар на кармата и уроците в живота ни. Тя всяка година става ретроградна за период от няколко месеца и изисква от нас да довършим делата си с повече мъдрост и постоянство. Използвайте този период да погледнете по нов начин това, с което се занимавате. Сатурн се връща за последен път в собствения си знак и ни дава възможност да поправим грешките си и да се подредим по по-добър начин.

Следва да разгледам дълбокото пълнолуние в знак Скорпион, което ще се случи на 7-и май на 17 градуса в знака. То ще изиска от нас да видим по-далече от това, което материално ни предлага знак Телец. Луната в знак Скорпион ще ни накара да усетим необходимостта от нов ред и начин да изпитваме лично удовлетворение и удоволствие от съвсем дребните и незначителни неща. Ще ни накара да се замислим, че има толкова много чар в облачното време и толкова много дълбочина в най-плитките води. Често виждам как хората се втурват в морето, когато е слънчево, и бързат да излязат от него, когато се появи някой голям и плътен облак. Ако слънчевото време ни дава енергия, тонус и желание за действие, то облачното ни дава желание за оттегляне. Двете ситуации ясно изобразяват енергията по оста Телец-Скорпион.

Пълнолунието изисква промяна и трансформация на гледната точка. А дали онези тъмни облаци не правят морето по-топло, любвеобилно и загадъчно. Дали не е по-добре да бъдем едни от малкото осмелили се да останат в него въпреки студения вятър и плътна сянка. Дали точно сега няма да изпитаме точно онова сливане с природата и нейните загадки. Това са типични въпроси за това пълнолуние и ви уверявам, че си струва да извървите пътя до това ново виждане.
На 13-и май планетата на любовта и хармонията Венера започва своята ретроградна фаза, която ще продължи до 25-и юни в знак Близнаци в градусите 21 и 5. Венера е лична планета, която не е ретроградна всяка година. В това състояние тя ни кара да обмислим отношенията си личен и професионален план. В този период избягвайте подписване на важни документи и сключване на договори. Не са препоръчителни козметичните процедури и пластичните операции. Избягвайте скъпи покупки и безсмислено пазаруване. Времето е подходящо за довършване на стари дела и подновяване на отношения с хора, на които държите.

На 11-и май планетата на късмета Юпитер настъпва в ретроградна фаза до 13-и септември в знак Козирог в градусите 27 и 17. Юпитер е планетата добродетел и тя, както Сатурн, е ретроградна всяка година в период от няколко месеца. Времето на нейното ретроградно движение е подходящо за развитие на таланти, довършване на курсове и висше образование. Никога не е излишно да се върнем към себе си, като потърсим вътрешно израстване, лично усъвършенстване и развитие. Най-голямата инвестиция е в самите нас. Довършете това, което сте отлагали, и бъдете смели в преследване на целите си.

И завършвам приказката с новолуние в знак Близнаци, което ще се случи на 22-ри май на 17 градуса в знака. Време за сбъдване на мечти и желания. Това новолуние ще ни даде възможност да си поставим нови цели и да реализираме по най-лекия и успешен начин желанията си, свързани с развитие на търговски умения, комуникация, общуване, сръчност, бързина, шофиране и увереност.
Бъдете уверени в себе си. Вярвайте, че най-доброто предстои. Имайте незабравими преживявания и успех във всичко, което решите.
Очаквайте отделни статии за всички споменати събития с повече информация и съвети. Всяка статия ще има прогнози за всеки знак и селекция на периодите на ретроградните планети във времето и личните ви карти.

С обич,
Венета 

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X