Напишете дума/думи за търсене

Меркурий в Рак - приказка за търпението, любовта и споделеността

В последните часове на 28 май сякаш плахо и на пръсти планетата на комуникациите Меркурий ще навлезе в знак Рак и поради ретроградното си движение, в периода от 18 юни до 12 юли, ще остане в него до 5 август.

Типично за неговата природа е да разнообразява гостуванията си с ретроградна фаза, с която да удължава присъствието си в някои знаци по-дълго от обичайното. Меркурий е най-близката планета до Слънцето и престоява в знак не повече от един месец. Той е лична планета и изобразява начина ни на мислене, възприятие и говорене. Чрез нея се свързваме с околния свят, изразяваме себе си и поставяме собствените си възгледи чрез писане, говорене и слушане.
Меркурий през последния месец беше в собствения си дом на знак Близнаци. Имаше възможност да бъде видян, чут, забелязан и оценен. На хората това донесе засилено желание за споделяне, виждане, свързване и търсене на нови перспективи в професионален план. Енергията на комуникацията беше лека и ни даваше повече усещане за свобода и разбиране.

И така с приповдигнато настроение Меркурий навлиза в знак Рак. Тук енергията е много различна и ще му се наложи да се успокои и подреди всичките си мисли. Знак Рак управлява нашите корени, дома и семейството. Сега всички ще трябва да помислят за своите родители, роднини и стари приятели. Времето е подходящо да проведете повече разговори с децата, родителите и тези хора, които са ви отгледали. Обърнете се навътре към себе си и потърсете миналото чрез всичко, което ви свърза с него. Обадете се на хора, които обичате и отдавна не сте чували, отидете на гости при свои роднини и потърсете онази топлина в сърцето си, която ще открие хората, на които дължите себе си, на които сте благодарни и задължени. Като гост в знак Рак, Меркурий ще бъде по-наблюдателен, усещаш и търсещ разбиране. Възможно е нашите мисли да бъдат по-скоро емоционални и по-малко рационални. Не губете почва под краката си и споделяйте емоция с градивни и реални хора, събития и ситуации.

Водните знаци - Рак, Скорпион и Риби, ще усетят най-силно топлата и разбираща енергия на Меркурий в Рак. Тях съветвам да се доверят на усещанията, но да не оставят те да завладеят трезвата им преценка на ситуациите. Насладете се на красивите възможности и отделете време на ценните за вас хора. Бъдете реалисти и не оставяйте вродената ви емоционалност да завладява живота ви.

Девите и Телците ще имат шанса да се чувстват повече разбрани и оценени. Следвайте интуицията си и обръщайте внимание на малките неща, които рисуват и дават живот на мечтите ви.

За Близнаците и Лъвовете тази позиция няма да донесе сериозни промени на емоционално ниво. Същите ще се радват на спокойствие и усещане за сигурност.
Водолеите и Стрелците могат да очакват важни известия и развитие на делата.
Козирозите, Овните и Везните нека оставят за миг всичките си задължения и помислят за хората около себе си. Тези, при които се прибират в къщи, и тези, за които нямат време напоследък. Вижте колко хора има около вас, които с надежда очакват вашето внимание. Бъдете с тях, те го заслужават! В този период трябва да бъдете по-търпеливи на работното място, като предлагате на колеги и партньори повече разбиране и компромиси. Времето не е подходящо за провеждане на важни срещи и иницииране на разговори, в които не сте склонни на отстъпки.

Желая ви повече топлина, усещане за значимост, спокойствие и лекота!
Бъдете здрави и приемайте всеки миг живот като подарък, възможност да бъдете себе си и да приемате другите такива каквито са.

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X