Напишете дума/думи за търсене

Марс в Риби – наваксваме всичко пропуснато

След фантастичното си пътешествие в знак Водолей, огнената планета, носител на енергия и заряд Марс на 13-и май навлезе в знак Риби и ще остане там до 28-и юни.

Марс е четвъртата планета от Слънчевата система. Тя носи името на римския бог на войната, чийто щит и копие образуват символа на планетата (>). В митологията на Гърция планетата се изобразява от Арес, бог на войната, син на Зевс и Хера. В астрологията Марс се счита за лична планета, управител на знак Овен и стар управител на знак Скорпион. Той обикаля цялото астрологично колело за около 2 години и престоява в знак около 2 месеца.

Това е планетата, даваща ни енергия, заряд и желание за живот. Тя е тази, която ни впуска в преживявания, тази, която ни кара да ставаме сутрин, и тази, която ни кара да се борим. Тя е страст, успех и победа. Марс е действие във всеки един смисъл. Действие, което ни кара да бъдем можещи, знаещи и успешни. Чрез нея реализираме планове, справяме се с трудностите и предизвикателствата в живота си и не на последно място чрез нея се съхраняваме и оцеляваме.

Влизането на Марс в знак Риби мога да сравня като разкошна почивка в голям спа комплекс. Марс ще си позволи да свали доспехите и да се потопи в чистите води на знак Риби. Тук той ще донесе една доста по-различна, плавна и спокойна енергия. Ще ни накара да бъдем по-умерени и търпеливи. Изумена съм от разбирателството му с най-добрата му приятелка Венера. Тя ретроградна ще се занимае с разглеждане на стари дела и отношения, а той като носител на енергия няма да ни носи желанието за бързане, което по принцип притежава. Сякаш Вселената ще ни даде възможност да намалим скоростта въпреки желанието ни точно сега да наваксваме с всичко, което не сме имали в последните два месеца. Напрегнатият аспект на Марс с Венера и Меркурий е възможно да ни изправи пред трудности в общуването и разбирането. Не бързайте! Не взимайте прибързани решения! Бъдете внимателни и се стремете да бъдете максимално концентрирани и аналитични към ситуациите, в които попадате. Марс в Риби е разсеян и недоволен. Очаквайте информация, която да ви разочарова. Не се доверявайте на непроверена информация и споделяйте това, което чувствате и мислите.

Срещата му с планетата на интуицията Нептун ще донесе повече мъдрост и разбиране, мистика и реалност, чувства и действия, усещане и докосване. Но сега Марс ще слуша внимателно, защото няма избор. Подкрепящите го аспекти с Юпитер и Плутон ще направят почивката му разнообразна и интересна. На енергийно ниво тук, на Земята, ще трябва да помислим за темите, свързани с личното ни усъвършенстване и развитие. Чрез интуитивната и енергийна комбинация на Марс в Риби, ще можем да се изправим пред темите, свързани с личното ни развитие и усъвършенстване. В този етап ще бъде подходящо да си признаем, че има какво още да искаме от себе си. Периодът на Марс в Риби е подходящ да съберем материалите, които са ни нужни. Питайте, учете, експериментирайте, търсете други гледни точки и решете как точно да изглежда и как да бъде направен вашият собствен замък.

Марс ще даде енергия на водните знаци - Риби, Рак и Скорпион, които трябва да я използват градивно и разумно. Същите не трябва да се претоварват с работа и излишни емоции.

Желая на всички уютен период, изпълнен с много положителни емоции, топлина и любов.
Бъдете здрави!
Венета

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X