Напишете дума/думи за търсене

Тези зодии е добре да са нащрек с новия ретрограден Меркурий

Днес, 18-и юни, настъпва вторият от началото на годината период на ретрограден Меркурий, който ще продължи до 12-и юли. Ретроградната разходка на любопитния младеж ще бъде между градусите 14 и 5 в знак Рак.

Меркурий е най-близката планета до Слънцето и престоява в знак не повече от един месец. Той е лична планета и изобразява начина ни на мислене, възприятие и говорене. Чрез нея се свързваме с околния свят, изразяваме себе си и поставяме собствените си възгледи чрез писане, говорене и слушане.

Фазите на ретроградно движение са идеалното време да се върнете към недовършени проекти и да анализирате пропуските си. В този период интуицията ни е засилена и сякаш по-лесно виждаме грешките си и създаваме нова стратегия за действие. Меркурий ретрограден в знак Рак ще ни даде възможност да изясним и поправим отношенията в личен план, които до момента са били в задънена улица. Ще си позволим да бъдем по-отстъпчиви, емпатични и оценяващи другата гледна точка.

Времето е подходящо да помислим и отделим време на семейството си, родителите си и хората, които обичаме. Мълчанието не води до резултати и разбиране. Бъдете честни към себе си и хората, които обичате. Променяйте и не се страхувайте от това да бъдете себе си. Периодът е благоприятен за освежителни ремонти на дома и създаване на нов интериорен дизайн. Времето ще ни носи повече търсене на уют и хармония, която може да създадем от детайлите около себе си.
Освежете работното си място с нещо ново и вдъхновяващо. Време е да развихрите кулинарните си умения и да изненадате хората около вас с вкусно ястие или десерт. Грижите за цветята ще се радват на добри резултати. Разговорите с децата ще бъдат по-ефективни и ще благоприятстват добрите ви отношения с тях. Всичко, което правите като продължение на създадена вече ситуация, ще бъде успешно.

Въпреки предоставените възможности бъдете внимателни в общуването и комуникацията под всякаква форма. Съществува тенденция, информацията да не достига където трябва. Проверявайте изпратените имейли. Ако се налага да подписвате нещо, го четете внимателно. Ако изготвяте документи, бъдете внимателни в изготвяне на съдържанието. Избягвайте да подписвате важни документи и не стартирайте нови дела.

Очаквайте хаос в комуникациите, пощите, техниката и транспортните средства. Бъдете по-внимателни и пазете личните си вещи. Загуба или неразбирателство между хората ще бъде съвсем възможно. Децата ще бъдат по-разсеяни и нервни, проявете разбиране и търпение към тях. Не купувайте нови стоки, особено свързани с техниката. Отложете ремонта на колата си за друг период. Шофирайте внимателно! Бъдете търпеливи и използвайте времето за това, което трябва.

Напомням, че Венера е ретроградна до 25-и юни. В периода 18-и – 25-и юни избягвайте встъпване в договорни отношения, брак и важни сделки. Избягвайте скъпи покупки и необмислени разходи.
Хората, родени с ретрограден Меркурий, познават тази енергия и на емоционално ниво те по-лесно ще преминат през периода. Същите не трябва да забравят, че са заобиколени от хора, на които фазата на ретроградност влияе.

Пряко засегнати от ретроградното движение ще бъдат родените в първа и втора декада Раци, Скорпиони и Риби. При тях динамиката ще се засили и е възможно да имат чувството, че всичко създадено до момента се обърква. В действителност това, което се променя, има за цел да ви отвори нови възможности и хоризонти. Оставете хаоса да подреди по нов начин живота ви. Не тъжете за това, което си отива, защото то освобождава място за нещо по-добро да влезе в живота ви.
Повече усилия и енергия тази ретроградна фаза на Меркурий ще изиска от родените в първа и втора декада Козирози, Овни и Везни. Те трябва да бъдат внимателни в комуникацията, общуването и създаването на нови контакти. Ако нямате спешна работа, я отложете за периода след 15-и юли.

Успех на всички!

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X