Напишете дума/думи за търсене

2 упражнения, които помагат бързо да излезем от негативно състояние

Всеки, дори и най-добронамереният човек, може да изпита негативно състояние, когато е подложен на силна реакция от несправедливост, думи, жест на друг човек. Започва да се "навива" и може да извърши действия, за които ще съжалява до края на живота си.

Невъзможно е да се предотврати такова негативно състояние. Но с помощта на тези прости упражнения може от активен участник в ситуацията да се превърнете в наблюдател, което ще ви помогне да я промените или контролирате по-адекватно. Техниките също ще помогнат, ако сте много възприемчиви и подберете настроението или мислите на другите и ги приемете като свои.

След като осъзнаете какво се случва с вас, ще има възможност за контрол и управление.

1. Отделете се от фантома
Изправете се и си представете, че агресивността, натрапчивите мисли или неподходящото състояние не е във вас, а до вас, обгражда и повтаря формата на тялото ви като фантом. Почувствайте този стегнат "скафандър" като реален обект, който пречи да бъдете обективни. След това отстъпете встрани.
Веднага променете посоката на мислене, направете нещо интересно или полезно, тъй като все още може да възникнат някои нежелани мисли и емоции. Ако се върнете към скафандъра отново, ще започнете да се навивате пак, така че е по-добре да превключите. Обикновено след излизане от негативизъм, става много по-лесно, появява се яснота в мислите и вие може да поемете контрола над ситуацията и емоциите си.

2. Упражнявайте се със салфетка
Вземете хартиена салфетка или някакъв ненужен предмет. Представете си, че цялата ви агресия, депресивни, тревожни или натрапчиви мисли, всяка негативна енергия, която чувствате в този момент, се прехвърля върху салфетката.
След това всичко, което трябва да направите, е да изхвърлите "заразения" елемент или по-добре да го изгорите. За известно време се опитайте да се въздържите отново да се поддавате на избледняващите импулси на негативните емоции.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X