Напишете дума/думи за търсене

Тази проста истина ще улесни живота ни

Не очаквайте, че след 35-годишната възраст човек може да се промени много. Близките ви хора и приятели трябва да бъдат приети такива, каквито са, с всичките им щуротии и дребни злодеяния.

Просто ги обичайте - не се опитвайте да променяте нищо у тях.

Но ако не може да приемете човек такъв, какъвто е, тогава трябва бързо да се разделите. По-добре внимателно да се отстраните от приятели, които не ви пасват, отколкото да инвестирате в отношения, които рано или късно ще се разпаднат.
Помнете, че доброто приятелство се превръща в любов с годините.
Наскоро се срещнах със стари бойни другари, с които сме делили и добри, и лоши преживявания. Приятели, с които сме напълно различни. Сега сме свързани само от любов.

През младостта приятелството винаги е присъщо и на психологическата динамика. Означава да си близо, да изпадате в зависимост един от друг, присъства задължителната драма, конфликтите. А любовта е чувство, което стои твърде нависоко и не изисква нищо. Просто обичаш приятеля си, с когото някога си пил по балконите, спали се в една палатка на морския бряг, биели сте се с момчета от другия квартал.

С течение на времето той може е станал мрачен, нацупен, да говори за възпалени стави или за поредното си любовно фиаско. Но вие обичате тази приятелска „скука”. Знаете, че този приятел вече няма да се промени. И вие няма да се промените.

Но ако обичате този човек, ще сте просто щастливи да се отбиете на гости, да поговорите до късно вечер в парка и няма дори да имате необходимост да гаврътнете една напитка.
Просто обичате да сте заедно. Може да седите мълчаливо, защото това е любов между приятели.

6 начина да разберем дали сме добри приятели

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X