Напишете дума/думи за търсене

Кога е време да се разделим с приятел

Много клишета твърдят, че ако любовта е краткотрайна и променлива, то приятелството трябва да трае вечно. Това е стигма, на която няма защо да вярвате. И едното, и другото касае човешки души и взаимоотношения, а това е тънка, фина материя, и търпи промяна, търпи развитие. 

Всъщност е престъпление към нас самите да се задържаме в отношения, които не ни носят спокойствие, удовлетворение, хармония и топлота.

Ето няколко признака за това, че може би е време с някой приятел да поемете различни пътища. Без това да ви коства безсънни нощи и тежко чувство за вина.

1. Вече нямате общи теми

Точно за това говорим - хората се развиваме и променяме. Постоянно пренареждаме приоритетите и интересите си. Може би вие сте в различен етап от живота си, а може би просто търсите по различен начин как да продължите. Ако не бързате да се видите със своя приятел/ка, за да споделите и да разберете как е той/тя, вероятно разминавато вече е факт.

2. Карате се постоянно

И това е нормално, но не е нормално да го търпите. Човек няма нужда от подобен тип отношения в живота си. Точно обратното - нуждаем се от разбиращи хора около нас, с които не е нужно да се чувстваме непрестанно в режим на самооправдание или пък упрек.

3. Започвате да криете един от друг

Когато усетите, че ви се иска да скриете нещо от своя приятел/ка, вероятно това е знак, че близостта между вас е в миналото. Приятелите са хората, с които може и трябва да бъдем най-открити. Просто приемете, че нещо се е променило и продължете нататък.

4. Хващате се, че си завиждате

Няма значение кой на кого, важното е, че се случва и това не е никак добър знак за вашите отношения. В приятелството има чистота и точно затова някои хора го поставят по-високо от любовта дори. Завистта пък е мъчително чувство - и за едната, и за другата страна. Не стойте там, където я усещате.

5. Търсите се по задължение

Това е малко като при любовните отношения - трябва да имаш тръпката, желанието да се обадиш на другия. Необходимостта да го видиш, да споделиш. Доверието, с което го даряваш, когато имаш да му казваш нещо важно. Липсва ли, липсва и смисъл да вярвате в тези отношения. Потърсете другаде, където взаимността ще бъде лека и хармонична.

Вижте дали сте добри приятели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X