Напишете дума/думи за търсене

Били сте разочаровани? Време е за поправителен

Разочарованието ни се случва на всяка крачка - от дребна случка с продавача на вестници сутринта, през десетки възможности колега да ни предаде или обиди, до това вечерта да се приберем у дома и да установим, че живеем с човек, когото не познаваме ни най-малко.

Като начало трябва да кажем, че е полезно да ги очакваме. Това си е вид превенция, особено ако не превърнете очакването в перманентно недоверие.

Просто имайте едно наум, че разочарованията дебнат зад всеки ъгъл. И когато се случи, не се омотавайте в някакви твърде дълги и сложни обяснения и оплаквания на ситуацията. Напротив!

1. Констатирайте, че някой ви е разочаровал.

2. Веднага намерете с чувство за хумор най-полезното в този случай.

3. Запишете си кой е бил онзи момент, в който са ви подвели.

4. Моментално открийте нов контакт наоколо - ново запознанство, приятелство, няма значение. Някого, на когото да засвидетелствате доверие, като в същото време имате наум какво ви причини човекът преди това. Един вид, минавате на поправителен.

Рискът при големите разочарования е, че ние се затваряме в себе си и в своите грешки. В страховете си от егоизма и лошотията на другите. А това е пагубно и не бива да го допускате. Колкото и да ви е трудно, когато някой ви разочарова, независимо дали става въпрос за колега, приятел, любим, намерете обратно вярата си в хората при някого друг.

Хората сме изтъкани от недостатъци. Но също така сме пълни с добрина. Просто не позволявайте да загубите вярата си в добрината на човека и знайте, че понякога прекалената ни наивност предизвиква другите да ни предадат и разочароват. Ако сме нащрек и гледаме на тези слабости мъдро и с чувство за хумор, те ще ни застигат по-рядко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X