Напишете дума/думи за търсене

Как да прочистваме сливиците, за да сме здрави

Сливиците са щит срещу различни инфекции. Те предпазват тялото ни от нашествието на патогенни микроби и бактерии.

Детоксикирането на организма комплексно или локално е от съществено значение за здравето. А прочистването на сливиците е особено важно в периода на настинки и грип.
Те са ни предоставени от природата като защита срещу различни инфекции, но се случва тази защита да е отслабена.

Съществува голям списък от заболявания, пряко или косвено свързани с възпалените сливици: заболявания на уши, нос, гърло, зъбни проблеми, кардиологични състояния, нервната, ендокринната система, гръбначния стълб, стомашно-чревния тракт и др.

По своята структура сливиците са подобни на гъба, която абсорбира втечнена храна и патогенни агенти под формата на микроби и бактерии. Попадайки в благоприятна среда, бактериите активно се размножават. В отговор тялото „стартира“ левкоцити, които се доставят в тръбите на сливиците и противодействат на болестотворните организми там. Когато се унищожат, се синтезират ензими, които образуват гнойни торбички.

През цялото време пациентът „изстисква“ запушените кухини – с преглъщане, прозяване, напрежение на мускулите на врата, завъртания на главата. Въз основа на това упражнението „поза на лъва“ се счита за ефективен метод за прочистване на сливиците и лечение на заболявания на гърлото.
Сравнете цвета на езика преди и след гимнастиката. Препоръчително е да почистите плаката със сребърна лъжица.

Техника за изпълнение на упражнението "поза на лъв"

Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си. Отворете широко устата си, изплезете езика възможно най-напред и към брадичката. В същото време притиснете брадичката към гърдите. Фиксирайте позицията, докато задържането на дъха е достатъчно. Повторете 3-5 пъти.

Упражнение "пръстен"

Начална позиция: устата затворена.

Опрете върха на езика в небцето, като наклоните главата назад доколкото е възможно, задръжте. Мускулите на ларинкса и шията ще са напрегнати; фокусирайте се върху тези на врата, ларинкса, езика.

Дръжте така, доколкото позволява задържането на дъха. Повторете 3-5 пъти. След приключване направете гаргара с разтвор на вода и сол.
?
Плавните завъртания и накланяния на главата с фиксиране на позицията в крайната точка имат положителен ефект върху сливиците. Такива упражнения ще ви помогнат да забравите за главоболието, да премахнете гънката под брадичката. Така сливиците се почистват като превантивна мярка.

Как да лекуваме болни сливици с природни средства

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X