Напишете дума/думи за търсене

Очакванията на другите са техен проблем, не твой

Очакванията са вид илюзия, преследване на движеща се цел. Хората постоянно възлагат своите надежди върху околните.

Социалният натиск винаги е налице, но очакванията на другите непрекъснато ще се променят. Затова е просто нереалистично да се опитваме да им угодим.
Не е нужно да оправдаваме очакванията на хората. Не е нужно да бъдем такива, какъвто те искат да бъдем. Това е техен проблем, а не наш.

Живей си живота според твоите правила и не погледай назад към другите за одобрение

Очакванията могат да попречат на страхотния жизнен опит.
Всеки човек има моменти, когато изпитва неувереност в себе си. Но ако станете твърде податливи на социално неодобрение, вие живеете живота на някой друг и все ще се чувствате нещастни.

Ако постоянно чакате одобрението на някой друг за следващия ви ход, в крайна сметка няма да угодите на никого - включително на себе си.

Психологът Лара Хонос-Уеб казва, че животът, воден от нуждата от одобрение, води до вътрешен конфликт, депресия и недоволство. „Колкото повече противоречия има във вас, толкова повече се страхувате да изразите истинското си аз. В резултат на това може да заглушите чувствата си и да се преструвате, че не сте това, което сте в действителност, като постепенно се отдалечавате от живота, който трябва да живеете."

Не се ограничавайте с мнения и очаквания, научете се да създавате своя собствена реалност.

Слушайте съвети, получавайте обратна връзка, учете се от другите и се вдъхновявайте от мъдростта на вашите ментори и тези, които уважавате, но направете свой собствен избор и определете посоката на вашия живот.

Стремете се да бъдете най-добрата версия на себе си - версията, която искате да бъдете, а не версията, която обществото е избрало за вас.

Социалният натиск е измамен - ние ставаме плячка, без да го забелязваме. Без умишлено, фокусирано действие може лесно да загубите контрол над траекторията на живота си.

Всеки е повлиян от другите, но ако съзнателно изграждате живота си, ще изпитвате по-малко съжаления в бъдеще. Колкото повече се тревожите за това какво мислят другите, толкова по-малко контрол имате над живота си.

Никой не ви познава по-добре от вас самите. Трябва да поемете 100% отговорност за собствения си живот и да правите това, което ви харесва.

Животът, прекаран непрекъснато в опити да угоди на други хора, е сигурен път към тъжно съществуване.

Опитът да отговори на очакванията на обществото може да бъде разочароващ. Намирането на истинското Аз е процес на себепознание. За да постигнете своя потенциал, трябва да оправдаете собствените си очаквания.

Важна стъпка към постигането на целите ви в живота и кариерата е да се освободите от външни влияния, неувереност в себе си и страхове, които ви пречат да растете.

Хората, с които общувате, новините, които четете или слушате, програмите, които гледате, нещата, с които прекарвате времето си - всички тези източници определят вашите убеждения, възприятия, ценности и действия.

Ако просто тръгнете по течението, ще направите това, което другите искат от вас. Но ако пренебрегнете очакванията им, като се фокусирате върху това, което харесвате, ще имате възможност да промените собствения си живот, като направите правилния избор.

Преструктурирайте връзката си с очакванията на околните. Съпротивлявайте се, ако някой се опита да нахлуе в живота ви. Поддържайте контрол над него. Действайте според това, което очаквате от себе си.

Очакванията могат да ви тикнат в ъгъла - вие сте единственият, който може да се освободи. Вие сте начело.

Научете се да защитавате границите. Не е нужно да бъдете твърде сурови. Просто уведомете другите, когато надхвърлят допустимото. Хората не винаги осъзнават, че се опитват да ви покажат как да живеете.

Не се питайте какво светът очаква от вас. Задайте си въпроса какво искате и се стремете към това.

Очакванията на другите хора са източник на стрес; не се влияйте от него. Изградете своята реалност.

По-добре знаете какво е добро и кое е лошо за вас. Не позволявайте на очакванията на останалите да ви попречат да станете най-добрата версия на себе си.

Луиз Хей: Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в живота ти

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X