Напишете дума/думи за търсене

„Заключване на гърлото“ - упражнение, което действа на няколко здравословни нива

Упражнението за заключване на гърлото помага за масажа на щитовидната жлеза. Въздействието му върху тялото има на две нива: физическо, психическо. В резултат на това нервната система и мозъкът се успокояват, което има благоприятен ефект върху общото състояние на тялото.

Тази енергийна „ключалка” осигурява значителни ползи за тялото. Масажът, осигурен от упражнението за заключване на гърлото, оптимизира функцията на щитовидната жлеза.

Как се прави упражнение за заключване на гърлото?

Функцията на щитовидната жлеза е да произвежда йодсъдържащи хормони. Те са важни за регулирането на метаболизма, растежа на здравите клетки и на целия организъм.

Седнете на пода по турски. Дланите са отпуснати върху коленете. Затворете очите, отпуснете тялото.
Вдишайте дълбоко въздух и го задръжте в белите дробове. Наклонете главата си напред и внимателно притиснете брадичката към гръдната кост.
Опънете ръцете с опрени длани в коленете. Това ще помогне да се увеличи налягането, генерирано в областта на шията. Останете в това положение, доколкото е възможно, като задържате дъха си.
След това отпуснете раменете си и обърнете ръцете си с дланите нагоре. Повдигнете внимателно главата и издишайте въздуха. Завършихме първия цикъл.
Дишането е нормално. Когато дихателният ритъм се възстанови, отново повторете този цикъл.

Забележка: Не вдишвайте и издишвайте, докато ръцете ви не бъдат отпуснати, брадичката свободна и главата вдигната нагоре. Увеличавайте продължителността на задържане на дъха плавно. Няма нужда да се пренапрягате. Препоръчително е за начинаещи да започнат с 5 цикъла, увеличавайки броя им с течение на времето.

Противопоказания
Това упражнение не се препоръчва при високо кръвно налягане, сърдечносъдови проблеми, макар че в началото упражненията могат да намалят налягането при повдигане на главата.

5 упражнения за лечение на щитовидната жлеза

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X