Напишете дума/думи за търсене

5 упражнения за лечение на щитовидната жлеза

За предотвратяване на заболявания на щитовидната жлеза, както и за облекчаване на хода на заболяването се препоръчва да се извършват специални упражнения. Редовните тренировки ще помогнат за укрепване на имунната система, за стабилизиране на вестибуларния апарат и за нормализиране на кръвообращението в областта на шията, главата и съответно щитовидната жлеза.

Ако правите упражненията правилно, скоро ще забравите за проблемите с щитовидната жлеза.

Упражнение 1

Изправете се, разтворете краката си на 60 см един от друг, спуснете ръцете и гледайте напред. Вдишвайте бавно, вдигнете ръцете си, дръжте ги успоредни една на друга и направете няколко кръгови движения, така че вдишването да приключи при повдигане. Издишайте, наклонете тялото и спуснете ръцете си, така че когато пръстите (дланите, ако е възможно) докосват пода, издишването приключва. Задръжте 6-8 секунди, отпуснете само горната част на тялото. С ръце докоснете стъпалата си и плавно се върнете в изходна позиция, извеждайки ръцете нагоре по краката и бавно вдишайте.
След 5 секунди трябва да го направите отново. Това упражнение трябва да се изпълнява 4 пъти на ден.

Упражнение 2 

Легнете по гръб. Докато издишвате, опрете дланите си на пода и повдигнете краката си вертикално. Леко повдигнете тялото, подкрепяйки бедрата с ръце, опирайки се на лактите, раменете и шията. Опънете краката си възможно най-нагоре, опирайки брадичката на гърдите си.
Дишайте спокойно през носа, фокусирайте се върху състоянието на щитовидната жлеза и задръжте за 10 секунди (в бъдеще продължителността може да бъде увеличена до 20 секунди).
Достатъчно е да тренирате веднъж на ден.

Упражнение №3

Това упражнение се изпълнява и докато лежите по гръб.
Изпънете ръцете си по тялото, с длани надолу. Бавно вдишайте, повдигнете краката и главата си, така че да не е строго в хоризонтално положение (ако е необходимо, бедрата могат да бъдат подкрепени с ръце). Задръжте за 20 секунди или повече, но така, че да не се появи дискомфорт. Дишайте спокойно с корема си.

Достатъчно е да изпълнявате това упражнение 1-2 пъти на ден.

Упражнение 4

Легнете по гръб, поставете ръцете си отстрани на тялото, докоснете пода със стъпалата. Дишайте спокойно. Сгънете краката и ги притиснете към бедрата. Покрийте глезените с ръце. Притискане на брадичката към пода и огънете глезените в изходна позиция. Вдишвайте бавно и в края на вдишването, повдигнете, изправете главата си, плавно издърпвайки краката назад, така че гърдите да се отворят добре, шията и главата да са повдигнати. Задръжте дъха си 6-8 секунди. Издишайте, спуснете гърдите, главата, глезените и ръцете си към пода. Отпуснете се и почивайте за 6-8 секунди. Повторете всичко отначало.
Може да го правите 3-4 пъти на ден.

Упражнение 5

Легнете по гръб и поставете ръцете отстрани на тялото. Докато вдишвате, изтласкайте пода с ръце и наклонете главата си назад. Задръжте 5-10 секунди. Издишайте бавно и се върнете в изходна позиция.
Повторете 2-3 пъти на ден.

Бъдете здрави!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X