Напишете дума/думи за търсене

Типове хора, за които празниците са предизвикателство за душата

Празниците са време на депресия, тъга, гняв, скръб и разочарование за мнозина. Не всички им се радват или ги очакват с нетърпение.
Има осем различни типа хора, на които им е трудно по време на празниците.

1. Нещастни хора

Ако сте нещастни, празниците са гадни. Никое друго време на годината не носи със себе си толкова голям натиск да бъдеш щастлив.
Весела Коледа! Весели празници! Честита Нова Година! Толкова веселие, щастие, радост и благи вести.
Ако не го чувствате в себе си, постоянните пожелания да бъдете щастливи, могат да станат непосилни и досадни. Това е постоянно напомняне, че не сте доволни от живота си.

2. Интроверти
Дори по време на пандемия партитата и семейните събирания е невъзможно да се избегнат хората по време на празничния сезон.
Ако всеки домакин имаше стая за декомпресия, където интровертите могат да седят сами и да четат книга, да играят на телефона си или просто да се наслаждават на тишината, празничният сезон би бил много по-поносим за хората, които са изтощени от околните.
Празниците са време, когато инвазивните въпроси са част от купона. Дори простичкият въпрос "Как си?" може да се почувства като нахлуване в личното пространство за интровертите.

3. Хора, които са претърпели загуба
Семейството и връзките са централна тема на празниците. За хората, които са претърпели загубата на някой близък, празниците могат да бъдат болезнено напомняне за това кой не е там.

4. Хора с ограничен бюджет
Разходите за декорации, подаръци, повече подаръци, опаковъчна хартия, панделки, самолетни билети за посещение на роднини, храна за почерпка на гостуващи роднини може неусетно да разтовари голяма част от спестяванията.

5. Заети хора
Ако сте самотен родител, работите на три работни места, за да отглеждате двете си малки деца, едва ли ще ви е до коледното пазаруване, празничната украса, готвенето и общуването около трапезата с далечни роднини.


6. Хора, които не са празнували Коледа като деца
Ако митът за Дядо Коледа не е втора природа, е трудно за порасналите хора, превърнали се в родители, да създадат магия за децата си.
Предимство на празнуването на Рождество Христово без споменаването на Дядо Коледа е, че той вероятно не е бил комерсиализиран. Недостатъкът е, че е малко неудобно да се разхождате на Коледа в търсене на подаръци, за да има какво да сложите под елхата.

7. Хора със семейни проблеми
Вашият семеен проблем може да бъде съпруг, липса на съпруг, досадни роднини на партньора, арогантни родители, конкурентни братя и сестри... възможностите са безкрайни.
Празниците обикновено влошават тези проблеми. Ако връзката ви не е перфектна, може да почувствате, че е тотално скапана по време на празничния сезон.

8. Хора, които са имали лоша година
Празниците са време, в което хората размишляват за отиващата си година и се опитват да намерят неща, за които да бъдат благодарни. Понякога това е трудно.

10 коледни традиции на британското кралско семейство

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X