Напишете дума/думи за търсене

Натурален избелващ крем с ядки

Крем на основата на натурално кисело мляко и бадеми бързо ще премахне мъртвите кожни клетки, ще излекува и подобри тена, ще направи кожата по-мека и по-сияйна. Този натурален крем е един от най-добрите овлажнители за задържане на естествена влага.
Млечната киселина, която съдържа, ще помогне за предотвратяване на акне, без да нарушава естественото производство на себум. А бадемите, богати на незаменими мастни киселини, витамин Е, антиоксидантни вещества, помагат да се защитят клетъчните структури от окислителни щети, причинени от свободните радикали. Това предотвратява разрушаването на кожните клетки и тъкани. Натуралното бадемово масло нормализира сухата кожа, възстановява нейното здраве и може да се използва при екзема и псориазис.

Как да направим сами изсветляващ крем?

Опитайте се да избирате само органични съставки.
• 375 г натурално кисело мляко
• 4 бадема
• 2 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. мед

Смелете бадемите на фин прах в кухненски робот или кафемелачка. Може да закупите готово бадемово брашно. Полученият прах изсипете в купа и добавете киселото мляко, лимоновия сок и меда. Ако медът е захаросан, разтопете го леко на водна баня. Смесете старателно всички съставки до гладка смес.
Всяка вечер преди да си легнете, измийте грима и почистете добре лицето с обичайните си козметични средства. Нанесете достатъчно количество бадемов крем върху кожата, след 20 мин измийте лицето с топла вода и внимателно подсушете кожата с мека кърпа.


Препоръки
Този домашен крем трябва да се прилага всеки ден. При рядка употреба няма да покаже напълно своите изсветляващи качества. Трябва да се използва само вечер, тъй като кремът насърчава процеса на регенерация на кожата, който се случва изключително по време на почивка.
Ще почувствате ефекта на чистота и свежест след първата употреба, а изсветляващите свойства ще се проявят едва след 2-3 седмици редовна употреба. Може да нанасяте крема върху зоната на деколтето и шията след цялостно почистване.

Лимонът като средство за натурално разкрасяване

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X