Напишете дума/думи за търсене

Законът на бумеранга - 5 психологически ефекта

Хората казват: „Жънеш това, което посееш“ и „Сърбаш това, което си надробил”.

С две думи, как се отнасяме към света, какво изпращаме в него – това ще получим. Всичко, което изпращаме във Вселената, се връща при нас. Знаейки това, може успешно да управлявате собственото си поведение и поведението на другите.

Ефектите на Закона на бумеранга, които работят

1. Ефектът от значимостта на повторенията
Това, което се случва често, ние подсъзнателно започваме да смятаме за неслучайно.
И по-късно започваме да вярваме, че това повторение е вследствие на важни причини.

Ако през цялото време изглеждате лежерни и усмихнати, когато срещате някого, то и той ще се радва да ви види.

2. Ефектът "огледало”
С равни на нас хора, не става дума за ситуации, включващи ситуации шеф - подчинен, родители - деца, ние незабавно възприемаме емоцията на събеседника и отговаряме с цялото си същество.
Понякога обаче някои хора използват това, за да ви ядосат и по този начин да получат контрол над вас. Следователно може да обърнете този ефект на ваша страна:

• Бъдете добри, дори към негодниците. Забавно е да наблюдаваш как постепенно се отказват от намеренията си, ако не се ядосаш на техните думи и действия.

Всъщност такъв негодяй няма да се развие като индивид и няма да промени поведението си - той просто ще тръгне да търси друга жертва. Но това вече е резултат, който вас не ви касае.

3. Ефектът от икономичност на мисленето
Известно е, че мозъкът ни е „мързелив” и не обича да мисли нескончаемо (по този начин запазва резерв в случай на спешност). Следователно мозъкът много често прави изводи прибързано, без да навлиза в нюансите (спестявайки енергия). Такива ситуации се основават на това:


• Искате ли да накарате хората да се чувстват добре с вас? Може дори да им предложите да носите торбата с покупките или да купите на някого сладолед. Това заблуждава мозъка, защото смята, че след като „сте се съгласили да помогнете на даден човек, това означава, че и отсрещният ви харесва, иначе не бих приел вашата помощ.“

4. Ефект "Аз"
Това е чип, който ви спасява от конфликти и ви дава репутацията на светла душа като човек.
Не притеснявайте хората, но ги оставете да разберат какво бихте искали от тях. Ако някой очевидно е груб, кажете му какво наистина харесвате, когато той говори с вас учтиво. Той постепенно ще осъзнае грешката си.

5. Ефект "Нула"
Емоциите имат свой собствен знак - плюс или минус, защото са отрицателни или положителни. Ето защо липсата на емоция прави специално впечатление на хората. Нула, за разлика от плюс или минус, разчупва модела и ви позволява да спечелите надмощие.

Ако слушате чужди приказки, които са на ръба на небивалиците, или някой иска да ви вкара в безсмислен спор, често най-добрият начин е просто да запазите неутралитет, граничещ с незаинтересованост. Ако не му задавате никакви въпроси и не му отвръщате по никакъв начин, неговият мерак за кавга ще изтлее в ъгъла. Имайте предвид, че хората, които притежават този ефект от Закона на бумеранга, са много рядко срещани.

Искате ли да живеете добре? За това не се изисква нищо специално. Просто се отнасяйте добре с хората, бъдете съпричастни, внимателни. И резултатът определено ще бъде чуден.

Запомнете: ние учим хората как да се отнасят към нас

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X