Напишете дума/думи за търсене

Приятелите - семейството, което избираме

Казват, че приятелите са семейството, което ние избираме. И не става дума за каквото и да е приятелство, а за Приятелство с главно П, където любовта не боли и не задушава и където се чувствате близки, дори ако сте на километри разстояние.

Векове наред хората казват, че кръвните връзки са най-стабилните, безусловни и привързани, но какво да кажем за приятелите?

Приятелите са подкрепа.
Още от дете те помагат да научим какво са ценности, ролеви игри и кой искаме да бъдем. Те ни помагат да изградим своята идентичност, да развием съпричастност и да се чувстваме като част от група.

Понятието приятелство е лично и това означава, че е и донякъде субективно. Очакванията се променят с течение на времето, в зависимост от нашия опит и обстоятелства. Докато пораснем, ставаме по-придирчиви. Търсим повече качество, отколкото количество и сме много по-наясно с това кое прави един човек истински приятел.
Приятелите могат да ни помогнат да научим повече за себе си и да се развиваме. Те могат да ни дадат здравословно самочувствие и положителни емоции, които са толкова важни за психологическия баланс. Така че, бихме могли да кажем, че приятелите ни защитават, грижат се за нас и ни укрепват като индивиди.


Характеристики на истинските приятели
Може би все още не сте имали истинско приятелство или преживявате объркващо време в живота си. Понякога е трудно да определим познати от приятели и приятели от истински приятели.
Кои са чертите на истинското приятелство?

• Доверие.
Истинският приятел е човек, на когото може да се доверите. Някой, с когото може да бъдете себе си, напълно искрен и прозрачен. Когато битието е добро и когато житието е лошо, вашите приятели ще бъдат там за вас. И знаете, че те ще ви кажат истината, дори ако не искате да я чуете.
• Взаимност. Приятелството е споделена връзка, при която комуникацията, действията, чувствата и интересите вървят в двете посоки. Напълно нормално е да има фази, когато е по-едностранно. Когато това се случи, за вас е важно да съпреживеете, да се поучите от него и да поправите грешката си. Всички правим грешки, но истинските приятели прощават и ни учат да бъдем по-добър приятел.
• Добри пожелания. Приятел ще бъде развълнуван, когато нещата вървят добре за вас. Той ще отпразнува вашия успех и ще се радва за вашето щастие. Няма място за завист или егоизъм: истинският приятел е винаги с вас.
• Желание да прекарате време заедно. Искате да прекарате времето си с него, да изживеете нещата заедно и да създадете нови спомени. Също така няма значение колко време минава или колко сте далеч. Когато е истинско приятелство, взаимните чувства винаги са налице.
• Свобода. Приятелството не ви кара да се чувствате задушени. Позволява ви да бъдете себе си и идва от място на уважение. Това не ви кара да се чувствате използвани или манипулирани. И не изисква вашето време или се опитва да ви накара да бъдете някого, който не сте. Истинските приятели ще ви помогнат да се замислите, без да ви осъждат и винаги ще ви дадат място за дишане.

Истинският приятел е истинска благословия
Има много хора, които идват и си отиват. Но понякога, точно когато най-малко го очаквате, възниква искра и се ражда тази специална, рядка връзка. Така че, ако имате истинско приятелство, погрижете се за него. Не го приемайте за даденост. Бъдете търпеливи, искрени и внимателни.

Истинските приятели ще оставят следа в живота ви. Ако имате такъв боен другар в живота си, смятайте себе си за изключително благословен. Истинското приятелство е вълшебно, автентично и безусловно. Имате спътник за цял живот.

7 вида фалшиви приятели

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X