Напишете дума/думи за търсене

9 въпроса, които ще ни помогнат да вземем решение дали да се борим за връзката

Понякога има напрежение в отношенията между мъжа и жената. Изглежда така сякаш и двамата са се изчерпали и нямат повече сили за решаване на натрупаните проблеми.
Преди да решите да прекратите отношенията, трябва да си зададете няколко въпроса, отговорите на които ще ви позволят да изберете да оставите всичко в миналото или да се опитате да поправите ситуацията.

1. Партньорът ви дразни ли ви през повечето време?
С течение на времето това чувство може да се превърне в гняв.
2. Той или тя държи ли се спрямо вас по-различно, отколкото сте очаквали? Фактът, че всеки човек има определени очаквания, е нормален, но ако половинката ви категорично отказва да търси компромис в спорна ситуация и абсолютно не отчита вашите интереси, трябва да помислите за собствените си очаквания и ясно да определите какво е финалната линия за вас, чието пресичане ще доведе до прекъсване на отношенията.

3. Ревнувате ли от връзките на други хора? Ако отговорът е да, тогава трябва да помислите дали ви е удобно във вашите романтични отношения или наистина няма за какво да се борите.

4. Често ли криете истинските си мисли от партньора? Ако се страхувате да изразите собствената си гледна точка, помислете какво провокира страха - неспособността ви да говорите откровено или негативна реакция на другия?

5. Опитвате ли се непрекъснато да коригирате взаимните „недостатъци“? Положителният отговор показва, че във вашата връзка няма честност и че някой от вас трябва да положи усилия, за да реши проблема.

6. Не вярвате на половинката? Първо, опитайте се да разберете какво причинява недоверието - разочарование в минала връзка или със сигурност знаете, че той или тя ви изневерява?

7. Предпочитате ли да не решавате проблеми, а да оставите всичко както е? Този подход създава напрежение във връзката особено когато единият от вас е в настроение за разговор, а другият не прави отстъпки. Във всяка ситуация може да се намери компромис. Постоянното избягване на решаването на проблеми рано или късно ще предизвика „експлозия“, не бива да позволявате това.

8. Не прекарвате много време заедно? Това обикновено се случва поради липса на доверие, така че и двамата трябва да решат кой какво иска от тази връзка.

9. Много общи познати се интересуват защо все още не живеете заедно? Близките приятели със сигурност искат най-доброто за вас, но преди да започнете да живеете заедно, най-накрая трябва да решите дали имате до себе си подходящ партньор.

Резултати

Ако сте отговорили с „да“ на шест или повече въпроса, тогава трябва да работите върху връзката. Трябва да се научите да говорите и да решавате проблемите спокойно. Може би ще стигнете до извода, че тези отношения не отговарят на вашите очаквания и искате да живеете по различен начин.

Ако сте отговорили с „да“ на два до пет въпроса, значи връзката ви е на път да се разпадне и си струва да работите върху развитието на комуникативни умения, може би това ще помогне за подобряване на ситуацията.

5 сигнала на тялото, че сме с неправилния мъж

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X