Напишете дума/думи за търсене

Защо тази емоция може да саботира връзката

Надеждата може да е нещо добро и вероятно много положително, когато става въпрос за любов. Но твърде много надежда понякога може да саботира връзката ви и да я унищожи завинаги.

Срещнали сте някого. Изглежда перфектно. Оценявате времето си с него. Изглежда имате много общи неща. Той е очарователен, свободен и умен. Обича семейството си и е добър с животните.

Когато сте изпитали страхотна химия с някого, се появяват обнадеждаващи чувства относно това, което може да последва в отношенията ви. Без дори да осъзнавате, ролите, които бихте могли да имате в живота на другия и безбройните начини, по които тези роли могат да бъдат изпълнени, могат да надминат реалността на това, което са в действителност.
Може все още да не сте го идентифицирали, но може да се надявате, че историята ви ще се разиграе точно като в любимата ви романтична комедия.

Но когато надеждата ви за това кой и какво би трябвало да остане непотвърдена, може да се почувствате разочаровани, дори недоволни до точката, в която изпреварвате, дори да саботирате, всяка реална възможност за щастие. Когато се надявате, че сте намерили перфектния човек, с когото да живеете щастливо, реалността не може да се състезава с въображението на надеждата ви.

Може да бъде крайно опияняващо да си позволите да се отдадете на фантазията на това, което си представяте за връзката си. Без дори да осъзнавате, вие си позволявате да се надявате, че този човек може да ви подари живот, пълен с вечна любов, което ви настройва да очаквате невъзможното, когато той не реагира по начина, по който смятате, че трябва.

Тази ситуация често произтича от надежди, създадени с течение на времето в отговор на предишни разочарования. Вие се надявате този човек да бъде толкова прекрасен, че да компенсира всичко, което е било преди. Надявате се, че той може да излекува разбитото ви сърце, да усмихне нещата, заради които сте тъжни, когато няма нищо общо с предишната ви болка.


Не казвам, че не трябва да се чувствате обнадеждени. Вървете напред и се чувствайте обнадеждени. Надеждата е мощен инструмент за живеене всеки ден. Тя е изключително важна сила на мотивация и вдъхновение. Добре е да се надявате на всичко, което искате или желаете да бъдете различни в живота си.

Дори е добре да имате нереалистична надежда като тази, че човекът до вас е перфектен и няма недостатъци, стига да осъзнаете, че надеждата ви за компенсация на неправдите от миналото ви, не се основава на реалността.

Ето няколко въпроса, които трябва да си зададете:

1. Вашата надежда има ли дневен ред?

2. Надявате ли се, че нещата ще се развият магически с този човек, без да се налага да вършите упоритата работа, необходима за изграждането на реална и значима връзка?

3. Знаете ли, че дали чувствата ви са взаимни, или сте толкова обзети от надежда, че той е перфектен и ще бъде отговорен за вашето щастие завинаги, че неглижирате червените флагове?

4. Реалистично ли се надявате, че може да накарате връзката да работи с реален човек в реалния свят, или се надявате този човек, който току-що сте срещнали, който изглежда „перфектен“, да бъде перфектен по всякакъв начин, който бихте могли да искате или имате нужда?

Серийната моногамия - скачане от клон на клон

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X