Напишете дума/думи за търсене

Кои мъже си взимат „почивка” от връзката?

Случвало ли ви се е да имате връзка с господин, за която сте смятали, че е повече от чудесна, а след това изневиделица той казва пет думи, заради които целият ви свят се разпада?
Ако сте жена, която вече има навъртени километри в любовния маршрут, има голяма вероятност да сте чули от един-двама мъже: „Искам да си взема почивка от нас“.

Когато мъжът иска да си „даде почивка“ от връзката, това може да бъде объркващо и шокиращо.
Почивката би била друга история, ако се карате и не се разбирате. Но ако сте му дали сърцето си и той ви каже, че трябва да си вземе почивка, това ви смазва душата.
Но, вярвайте ми, когато мъж каже на жена, че иска да си вземе почивка от нея, от тях, от любовта им, има причина - винаги има причина!
Какво всъщност означава „почивката” за мъжа?

1. Усеща, че е готов да се ангажира повече с половинката и се страхува

На пръв поглед това не звучи добре. Ако мъж се готви да отдаде живота си на жена, той трябва да бъде развълнуван и сигурен за общото им бъдеще. Но това невинаги е така.

За някои господа мисълта да прекарат остатъка от живота си с един човек, е много страшно нещо. Особено е израснал в среда, в която е изпитал неблагоприятните последици от развода на родителите си или дисфункционалните им отношения.

В този случай това, което често се случва, е той да си „вземе почивка”, за да може да разбере ситуацията и да знае със сигурност, че взема правилното решение.
След като осъзнае значението и ролята, която жената играе в живота му, той се връща, често с годежен пръстен и с увереността, че е с правилната жена, с която да сподели щастието си.

2. Не иска повече да е в сериозна връзка
Тази причина често е трудно смилаема за този, който е потърпевш от нея. Би било много по-лесно, ако мъжът е 100 процента честен и ви каже истината защо иска почивка, колкото и неприятна да е тя.
Но, за съжаление, много момчета не са много квалифицирани по отношение на комуникацията.

Вместо да ви кажат истината, съобщавайки: „Виж, Ваня, първоначално исках да бъда с теб, но сега осъзнавам, че ти не си жената, с която искам да прекарам остатъка от живота си“ , просто им е по-лесно да каже: „Искам да си взема почивка“.

В криворазбраното си съзнание, вместо да прекратят връзката, те се опитват да облекчат прехода си от връзката, като използват почивката като извинение, за да се измъкнат от нея.

3. Не иска да ви нарани
Не знам за вас, но аз смятам, че е най-добре да кажеш на някого истината дори ако знаеш, че това може да го нарани в краткосрочен план.
Вярвам, че нараняваме повече отсрещния, когато не сме честни. Но не всеки мисли по същия начин.
Някои хора смятат, че е по-лесно да ви кажат това, което искате да чуете, вместо да ви кажат истината. Но това, което те не осъзнават, е, че когато не са искрени с вас, това ви вреди повече в дългосрочен план.

Как да разберем дали сме влюбени, похотливи или просто самотни?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X