Напишете дума/думи за търсене

5 сигурни начина да се отървем от подпухналите очи

Подпухналите очи, известни още като периорбитална подпухналост, е отокът, причинен в тъканите около очите. Въпреки че има много причини за подпухналостта около очите, това се дължи най-вече на натрупване на течности в тази зона.

Твърде много нездравословна храна, лишаване от сън и злоупотреба с алкохол са едни от основните причини за тази подпухналост.
Има няколко лесни домашни средства, които могат да ви накарат да се отървете от тези грозни торбички.

Ледена вода
Измиването на лицето с ледено студена вода може да помогне за потискане на подпухналостта. Тук работи простата формула на студения компрес. Ще бъдете изненадани от резултатите.

Резенчета краставица
Краставиците са най-добри за намаляване на подпухналите очи. Дръжте няколко резенчета краставица в хладилника и след това ги поставете върху очите си за около 15 минути. Това ще помогне за намаляване на подпухналостта.

Торбички чай
Две торбички чай, навлажнени във вода и охладени в хладилника, трябва да се поставят върху клепачите. Правят чудеса.

Метална лъжица
Закръглена метална лъжица, охладена за известно време в хладилника и задържана в продължение на няколко минути върху подутата част на окото, също намалява видимо отока.

Питейна вода
Най-простият начин за справяне с проблема е пиенето на 5-6 литра вода дневно. Пиенето на много вода означава да изчистите системата си от всички токсини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X