Напишете дума/думи за търсене

Виолета Борисова: Мерилото за нашия успех е усмивката на жената, която обличаме

„Модата на бъдещето ще е унисекс”

Виолета Борисова е собственик на LUCY Fashion. Никога не ми е било лесно, но трудното сякаш е моята движеща стихия“ – така започва своето представяне Виолена Борисова, собственик на LUCY Fashion. Нейна голяма гордост е успехът да докаже, че голям бизнес може да се изгради и извън големия град. Факт е, че LUCY Fashion е най-мащабният роден бранд за дамска мода. „Вече сме с над 55 магазина в цялата страна, компетентен персонал, влагащ внимание и емоция в обслужването, съчетание от материи, кройки, размери, смели решения и неочаквани модни авантюри, винаги в тренда, без да забравяме стилната класика“, гордее се със своето творение Виолета Борисова.

Интервюто на Виолета Борисова е част от новия проект на „24 часа“ и MILA.bg „Жените, които променят“. Тя е сред първите участници в един кръг от жени, с които имаме честта да търсим формулата на успеха и женското щастие, но и да обсъдим на специални срещи в следващите месеци важни обществени теми като образование, здравеопазване, дигитализация и т.н. Стартираме проекта с луксозното издание "Жените, които променят", в което на 300 страници разказваме историите на едни от най-успелите и влиятелни жени в България.

- Какви ценности изповядва вашата компания и каква е вашата лична професионална мисия?

- Винаги съм смятала, че с каквото и да се захване човек, трябва да го прави със сърце и душа и да се стреми да бъде най-добрият. Така е и в моя бизнес с тази разлика, че мерило за нашия успех не е сумата от касовата бележка, а усмивката и удовлетворението на жената, когато се облече в LUCY. За това работим – за да преобразяваме жените, да им даваме частица самочувствие, да се усещат като богини, разкошни, щастливи, да знаят, че когато и да влязат в наш магазин, има нещо за тях, което е уникално и ще ги направи неотразими.

- Защо избрахте точно тази сфера да правите кариера – кое ви привлича, затруднява, провокира? В кой момент разбрахте, че това е правилната посока?

- Бизнесът ни е семеен. Той е плод на уменията и стратегическото мислене на моите родители. За мен беше нормално да продължа в техния ритъм и да се опитам да надградя започнатото. Всъщност в това се изразява и най-голямата провокация в развитието на моята кариера – да докажа на родителите си, че не само мога да движа компанията, но и да иновирам до голяма степен бизнес модела, да внедря нови идеи и нови маркетинг похвати.

- С какво в своята работа сте по-различна от вашите конкуренти?

- LUCY Fashion e единственият моден бранд за дамско облекло, който прави над 7 колекции годишно. Предоставяме лимитирани селекции, работим със специално избрани популярни лица, като много внимаваме за brand safety, целогодишно, а не само кампанийно правим предизвикателства в социалните мрежи с изкушаващи награди. И най-важното: създадохме Диамантения клуб на LUCY, за да може в него най-верните ни и лоялни клиентки да се почувстват още по-обичани и ексклузивно обслужвани.

- Как се справяте с тези, които несъзнателно пречат или активно вредят на успеха на компанията и на вашия екип или просто бездействат? Лесно ли се разделяте с хора?

- Винаги давам втори шанс на хората, но никога трети! Едно от найтрудните бизнес решения за мен е точно това - да се разделя с хора, с които съм работила и общувала. Аз съм от онези мениджъри, които държат лично да познават всеки свой служител и партньор, затова винаги ми е било трудно да стигна до финалното решение за раздяла. Но щом съм го вземала, означава, че то е било премислено от всички страни и не е имало начин да продължим. От друга страна, давам всичко за хората си, когато виждам, че и те ми отвръщат със същото.

- Кой е бизнесът на бъдещето, в който ще ви е интересно да се развивате и доказвате?

- Модата винаги ще е на мода. В същото време занапред ще се развиват не толкова модните кройки, колкото иновациите в областта на материите. Сигурна съм, че ще се открият нови влакна, нови платове, нови вещества, от които да създаваме дрехи. Те ще са по-издръжливи, по-пригодени за различни условия, леки, дори еднократни, защо не?! В един любим сериал – „Модерно семейство“, имаше такава реплика: „Милионер ще стане онзи, който измисли малка черна рокля за мъже“. В този ред на мисли смятам, че модата на бъдещето ще е до голяма степен унисeкс и еднакво функционална за всички членове в семейството.

- Как една ангажирана жена възпитава своите деца и кое е най-важното за нея в общуването с тях?

- Излишно е да казвам, че много трудно се съчетава ролята на майка и тази на бизнесдама. Понякога усещам, че не мога да оставя проблемите на работа и неволно ги пренасям вкъщи. Слава богу, имам прекрасна дъщеря, която винаги ми дава най-добрите съвети и ме успокоява чисто по женски. Тя е тийнейджър и понякога заедно с нея разглеждаме и одобряваме кадри от фотосесии, дава ми идеи за социалните мрежи или просто като две приятелки отиваме на шопинг.

- Как подреждате своя ден извън служебните ангажименти?

- Всяка свободна минута отделям на детето, но… всичко останало е работа, разговори, планирания, срещи. За сметка на делника използвам всеки възможен уикенд или няколко събрани почивни дни за пътуване към спа дестинации в България или чужбина. Имам страхотна половинка и заедно просто тръгваме нанякъде. Тук е мястото да му благодаря за неговото разбиране, тъй като понякога, дори и в тези кратки мигове, не мога да се отърся напълно от работата.

- Какви съвети бихте дали на своето 20-годишно „аз“ и от какво бихте се отказали, ако бяхте с днешния опит и мъдрост?

- На 20-годишната Виолета бих казала да граби от живота с пълни шепи и да знае, че след още 20 години я чака една разумна, успяла жена! Иска ми се да я предпазя от много грешки, но нали все пак точно те са ме изградили като личността, която съм в момента. Така, че: „Греши, момиче! В грешките се ражда истината!“. Какво сте искали винаги да кажете на мъжете, но не сте се осмелявали? – Бих им казала, че ние, жените, можем и без тях, но с тях е по-забавно. Мъже, бъдете просто мъже – за останалото ще се погрижим ние!

- Ако загубите всичко, което сте постигнали, с какво ще се заемете?

- Не ме е страх да започна от нулата. Докато се чувствам физически и психически здрава, нищо не може да ме спре. Ако загубя всичко до момента, какво по-страхотно от това да започна да градя нещо ново отначало?

- Кои са вашите „малки радости“, които си подарявате? В края на деня кое е по-ценното: успяла или щастлива?

- Напоследък си давам сметка, че всъщност това да успееш да прегърнеш любимите си хора, всички да сте здрави, да сте заедно и да споделяте как е минал денят и какво ще правите утре, е сякаш най-сладката житейска радост. Ще мога, ще успявам, ще съм силна, докато хората, които обичам, са здрави и са до мен. Всичко останало биха били празни успехи на един празен човек.

Може да намерите „Жените, които променят“ на местата за продажба на списания в цялата страна. 

X