Напишете дума/думи за търсене

10 ползи от хималайската сол

Розовата хималайска сол е минерална съставка, която се добива в планините на Пакистан, по-специално от мината Кера.

Тя съдържа 84 полезни съставки за тялото и е основен източник на електролити и микроелементи, които помагат да се подобри функционирането на няколко жизненоважни системи на тялото.
Поради интересния си състав, тя има терапевтични и козметични приложения.

1.Бори се със задържането на течности
Въпреки че рафинираната сол е основна причина за задържането на течности, розовата хималайска сол е продукт, който противодейства на този проблем. Това предимство се дължи на приноса й до 10 различни вида микроелементи. Когато се усвоят в тялото, тези елементи помагат да се стимулират функциите, които контролират нивата на течности в тъканите.

2. Регулира нивата на рН в кръвта
Малко количество от тази подправка, разредено във вода, може да служи като алкално средство за намаляване на излишната киселинност в кръвта. Минералите й помагат да се възстанови естественото рН на организма, като се избягват възпалителни реакции и хронични заболявания.

3. Увеличава енергийните нива
Разредена във вода или добавена в сокове и смутита, подобрява окислението на клетките, укрепва мускулите и активира мозъка за оптимално функциониране.

4. Подобрява усвояването на хранителните вещества
Чрез неутрализирането на отрицателното действие на киселините в храносмилателната система спомага за подобряване на процеса на усвояване на хранителните вещества от храната. Нейните хранителни вещества укрепват бактериалната флора на червата и подобряват способността да отделят и отстраняват отпадъците, от които тялото не се нуждае.

5. Намалява кръвното налягане
Твърде много натрий в диетата може да повиши нивата на кръвното налягане и следователно да засегне сърдечната функция. Но розовата хималайска сол има способността да контролира хипертонията, тъй като нейните минерали регулират нивата на натрия и стабилизират сърдечния ритъм.


6. Намалява образуването на разширени вени
Благодарение на релаксиращото и противовъзпалително действие, тази съставка е идеална за борба със слабостта на стените и клапите на повърхностните вени. Минералите, които се абсорбират през кожата, оптимизират преминаването на кръвта през вените и капилярите, предотвратявайки дразненето или разширяването. Тя има способността да подобрява функциите на лимфната система, предотвратявайки токсините да пречат на кръвообращението.

7. Бори се с мигрената
Минералите, съдържащи се в този натурален продукт, са полезни при подпомагане на лечението на мигрена. Когато се асимилира в тялото, тя насърчава отделянето на серотонин - хормон, който намалява болката и благоприятства благосъстоянието.

8. Намалява запушването на носа
Външното прилагане на тези соли, разредени във вода, премахва излишъка от слуз в носните канали.

9. Бори се с акнето
Благодарение на тяхната гранулирана текстура, тези соли могат да бъдат комбинирани с етерични масла или мед. Приложението им като домашна маска помага за почистването на порите на кожата. Това помага да се отстранят остатъците от мазнини и мъртви клетки, които водят до образуването на акне.

10. Успокоява мускулни схващания
Микроелементите от тази естествена сол са мускулен тоник, който помага да се предотвратят и успокоят крампите. Релаксират свитите мускули и подобрявайки притока на кръв, ги предпазва от страдание по време на дейности с голямо въздействие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X