Напишете дума/думи за търсене

4 освежаващи начина да използвате лимон това лято

По това време на годината е от изключителна важност да се грижите правилно за тялото си, тъй като прекомерната топлина може да ви накара да се почувствате зле. Включването на малко лимони във вашата диета може да е чудесна идея за борба с жегата.

Изключително важно е да се грижите правилно за тялото си през лятото. Топлината е в състояние да причини всякакъв род проблеми - от стомаха до прекомерно изпотяване. Изобщо горещите летни дни могат да повлияят на здравето ви по много възможни начини. Не се тревожете, тъй като има една вълшебна храна, която може да ви помогне и през лятото - лимонът!

Този кисел летен плод има дълъг списък здравословни свойства. Лимонът е отличен източник на витамин С, който предпазва от риск от инфекции, поддържа кожата ви опъната и помага за отслабване. Той е отличен източник на калий и витамин В6. Предлагаме ви някои освежаващи начини, по които можете да въведете лимона в употреба.

Лимонова вода след хранене

Пиенето на лимонова вода след хранене може да реши донякъде проблема с лошото храносмилане. По този начин ще елиминирате токсините от тялото си. За да подобрите вкуса на лимоновата вода, добавете една чаена лъжичка мед към нея.

Лимон вместо дезодорант

Изпотяването през това време на годината е огромен проблем за някои хора. Няма нужда да се обливате с дезодорант от сутрин до вечер. За да се отървете от острата миризма на пот, просто вземете малко лимонов сок и добавете вода към него. Нанесете сместа върху подмишниците си и други области, податливи на пот, и я оставете за 15 минути. След като направите това, изплакнете със студена вода. Ако практикувате това всеки ден, постепенно ще намалите миризмата.

Лимон срещу нежелан тен

За да предпазите лицето си от тен, вземете малко лимонов сок и го нанесете върху цялото си лице. Оставете да изсъхне за 10 минути. Измийте лицето си със студена вода и повтаряйте процедурата два пъти на ден, за да видите ефективни резултати.

Лимонов освежител за уста

Ако случайно сте от хората, които страдат от проблеми с лош дъх, тогава лимонът може да се окаже доста полезен за вас, тъй като действа като естествен освежител за уста. Вече можете да си направите органичен освежител за уста. Всичко, от което се нуждаете, е 1 чаена лъжичка мед, 1 супена лъжица лимонов сок, 1 чаена лъжичка канела и половин чаша топла вода. Смесете тези съставки, направете гаргара с тази смес и усетете свежестта в дъха си.

Консервирани лимони - супер храна и съставка на страхотни рецепти

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X