Напишете дума/думи за търсене

брашно

;
Заблуди за различните типове хляб

Заблуди за различните типове хляб

Хлябът неизменно присъства на трапезата ни. Дали бял, ръжен или пълнозърнест, всеки от нас консумира поне по една-две филии на ден. Какъв хляб всъщност ядем и как да избираме най-качествения ни

Бутер щрудел

Бутер щрудел

богато на фолати лесно 10 порции 40 мин За една порция: 176 ккал мазнини 10 г въглехидрати 20 г холестерол 16 мг протеини 2,6 г фибри 1,4 г необходими продукти: 1 лист бутер тесто 2 ябълки 2 с.л

Маргарита Хранова: Съпругът ми е по-добрият кулинар (+рецепта)

Маргарита Хранова: Съпругът ми е по-добрият кулинар (+рецепта)

В дома на Маргарита Хранова грижата към семейното меню е поделена с мъжа ѝ Кирил. “Обикновено вкъщи си разпределяме работата. Основните ястия приготвя съпругът ми, защото е страхотен кулинар,

Лимецът - последната храна на Христос (+рецепти)

Лимецът - последната храна на Христос (+рецепти)

Лимецът (Triticum monococcum L.) е древен вид уникална пшеница с четири слоя обвивки. Зад името му стоят невероятни легенди. Говори се, че е оцелял през всичките години,

Рецепти от коледната кухня на баба

Рецепти от коледната кухня на баба

Коледна погача с мая 1/2 ч.ч.масло 1/2 ч.ч. захар щипка сол 4 яйца 1/2 ч.ч. прясно мляко 25 г мая 3 1/2 ч.ч. брашно сокът на 1 лимон жълтък масло за намазване 1 Разбъркайте маслото със захарта

Пици от различните краища на света (+рецепта)

Пици от различните краища на света (+рецепта)

Едва ли има място на планетата, където да не се сервира пица. Питате дали наблизо има италиански ресторант и воала – гладни няма да останете. И макар у нас, пък и в много други страни,

Рецепти от кухнята на баба - втора част

Рецепти от кухнята на баба - втора част

Пандишпанови бисквити необходими продукти: 6 яйца 1 ч.ч. захар 1 к.ч. Олио 1 1/2 ч.ч. брашно начин на приготвяне: 1 Разбийте яйцата със захарта до побеляване и прибавете олиото и брашното.

16 нестандартни употреби на солта в домакинството

16 нестандартни употреби на солта в домакинството

Солта е една от най-използваните и стари форми за овкусяване на храната. Не е скъпа и има достатъчно ползи, за които най-вероятно дори и не предполагате.

Съвети за перфектните печива

Съвети за перфектните печива

Настъпи време, когато няма нищо по-уютно от това у дома да заухае на топъл кекс или пък питка. Време, в което ароматът на печен хляб изпълва сетивата ни с истинско щастие.

Грузинската кухня – най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието (+рецепти)

Грузинската кухня – най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието (+рецепти)

Грузия не е просто красива страна, известна с интересни забележителности, но и с невероятната си кухня. Според една от тамошните легенди, когато Господ раздавал земя на хората

X