Напишете дума/думи за търсене

мазнина

;
Натуропатът Ангелика Волфскийл: Не яжте месо след 15 часа

Натуропатът Ангелика Волфскийл: Не яжте месо след 15 часа

От дете графиня Ангелика Волфскийл от Германия събира рецепти за хранене и здравословен начин на живот, а от две десетилетия е натуропат и хомеопат. Графинята бе у нас,

Шест навика преди лягане, които помагат на отслабването

Шест навика преди лягане, които помагат на отслабването

През нощта тялото изгаря между 300 и 400 калории. Това почти се равнява на количеството енергия, което губите при едночасово бягане. Специалистите твърдят,

Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

Най-смъртоносните храни и напитки, които консумираме всеки ден

Най-смъртоносните храни и напитки, които консумираме всеки ден

Ползата за здравето се усеща веднага щом ги отпишем от менюто си Сентенцията гласи, че ние сме това, което ядем. Храната влияе върху структурата и функцията на всичките ни органи и системи,

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години.

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Пържено пиле, пържени картофки или лучени кръгчета – трудно е да се устои на тази хрупкавост! Няма друг метод на готвене, при който храната да е толкова приятно хрупкава отвън и същевременно мека и

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Защо пържените картофи са вредни? Те съдържат аминокиселината аспаргин, която при висока температура (над 190 градуса), при каквато се случва пърженето, се превръща в акриламид,

Да си направим гхи у дома

Да си направим гхи у дома

В Индия гхи е златната храна, която присъства не само в кулинарията, но и в повечето религиозни ритуали. Маслото гхи обаче се цени широко по целия свят.

Най-полезните мазнини за готвене и консумация

Най-полезните мазнини за готвене и консумация

Когато стане въпрос за избор на мазнина за готвене, възможностите са много. Но за да бъде изборът здравословен, е важно какво се случва с мазнината след термична обработка.

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Много хора все още вярват на мита, че агнешкото месо е твърде мазно, поради което го смятат за вредно. Експертите по здравословно хранене обаче са категорични,

X